Bloggare på HejaOlika

Från och med den 1 januari 2015 har vi ett tillägg i diskrimineringslagen. Nu har vi en lag som anser att även otillgänglighet kan betraktas som diskriminering.

BLOGG. Karl Grunewald skrev i ett inlägg på reclaimLSS just denna rubrik!

Jag tycker verkligen om att gå på teater. Att försvinna in i en annan värld och kanske lära mig något nytt är alltid inspirerande.

BLOGG. Årets julklapp är VR-glasögon. Jag vet inte vad du har önskat dig i julklapp i år, Åsa Regnér, men jag kan berätta vad som står högst upp på min önskelista.
Sträckor i livet då man tappar tilliten. Dagar då mörkret känns kompakt och man famlar efter vägen fram.
Rörelsen är verkligen på marsch. Och det är väldigt roligt att politikerna är intresserade av LSS igen.

”Gav du henne dina bilnycklar?” frågar jag min man. Klockan är halvsju på morgonen och jag fryser i min kortärmade tröja.

LSS beskriver tio olika insatser, men det finns ytterligare en som jag brukar kalla den 11:e insatsen. Den heter Individuell plan och är klart undervärderad.

I paragraf 9 i LSS räknas de speciella 10 insatserna som lagen omfattar upp och beskrivs. Personlig assistans är en av dessa, den dyraste men inte den största.

Några av deltagarna på en föreläsning av de som jobbar i LSS-verksamheter, tyckte att jag var ”bitter” när jag föreläste om hur LSS numera tolkas.