Senaste nytt om Leva & Fungera

- Det är oerhört viktigt att kontinuerligt lyfta fram människor som till vardags kämpar för att alla ska känna att de har en plats i samhället, oavsett funktionsförmåga.
Det säger Anna Bonnevier, som sitter i juryn för Erik Ljungbergs Stiftelse.

Den populära webbtjänsten för personlig assistans Aiai har utökats med ett nytt verktyg för ansvarsfördelning.

Tre olika bilmodeller finns på plats i Bilanpassning i Staffanstorps monter på Leva & Fungera, bland annat en Volvo V70 med en robot som lastar in rullstolen automatiskt.

Populära PictureMyLife har en digital Dagbok som hjälper barn och unga med behov av kognitivt stöd att kommunicera på ett enkelt och tryggt sätt. Nu kommer detta digitala hjälpmedel snart även i en vuxenversion.

Vad betyder ”liv och rörelse” för dig? Ta ett foto som du tycker symboliserar liv och rörelse - och var med i vår fototävling!

Under de tre mässdagarna den 4–6 april 2017 fylls scenen med föreläsningar och shower för alla smaker. Vi tipsar om vad som händer.

Hur fixar man jobb om man är ung och inte klarar hetsen på den vanliga arbetsmarknaden? På Leva & Fungera kommer Beatebergs hunddagis i Göteborg att ge svar på den frågan.
Det gör man genom att presentera det nya projektet ”Hopp om jobb”.

Ett eldrivet bandfordon kan vara bra att ha när man ska ut i naturen. Och nu lanserar nystartade Swedish Goliat en sådan tillbehörsprodukt för manuella rullstolar.
- Mudskipper tar dig med på äventyret du inte trodde var möjliga, säger Mats Laveborn som kom på idén till produkten.

En ny dusch- och toalettstol för barn blir en av många nyheter i Etacs monter på Leva & Fungera i Göteborg i april. - Det är en beprövad produkt men nu har den fått ett nytt underrede som kan hissas upp och ned - det blir till stor nytta för föräldrar som ändå måste slita hårt, säger Håkan Ericsson, affärschef på Etac.

Många barn har svårt för att komma ut på aktiviteter. Kan en ny app ändra på det? Det tror Annika Melin på Språkbussen, som på Leva & Fungera låter besökarna testa en helt ny app för att välja fritidsaktiviter.