10 smarta appar

30/30 lägger till tidsvisning till din att-göra-lista, ScanThing kan fotografera en sida och läsa upp den för dig och med Trello har både du och kollegorna alltid er planering synlig. Föräldrakraft har tagit fram tio hjälpsamma appar för jobb och skola. Vilken blir din favorit?

Voice Alarm

Spela in påminnelser

För: Android

Pris: Gratis (annonsfinansieras)

Länk: mini.nu/voice-alarm-android

Med Voice Alarm spelar du enkelt in röstmeddelanden och anger vilken tid de ska spelas upp som alarm. Appen kan användas både för att spela in korta påminnelser och för återkommande händelser. Det finns möjlighet till snooze. Voice Alarm är gratis men visar annonser.


Trello

Planera och dela uppgifter

För: Android, iOS, Windows8, dator med webläsare

Pris: Gratis

Länk: www.trello.com

Trello är ett intuitivt sätt att planera och strukturera allt från dagens uppgifter till företagsprojekt. Skriv en lista med uppgifter. Dra dem till rätt tid. Lägg till personer som ska medverka, bilder, anteckningar och annat. Det fungerar lite som att flytta ”post-it”-lappar mellan olika kolumner.

Skolstil

Ljudar medan du skriver

För: Android, iOS

Pris: ca 40 kr

Länk: skolstil.se

Skolstil ljudar när man trycker ner bokstäverna, och läser upp ord och meningar vartefter man skriver. Det finns möjlighet att ställa in vad som ska läsas upp. Gränssnittet är enkelt och talsyntesen låter bra. Appen även användas för att lyssna igenom att man skrivit det man tänkte.

Simple List Pro

Se hur långt du kommit

För: Android

Pris: ca 10 kr, gratisversion finns

Länk: mini.nu/simple-list

Gör olika listor med uppgifter och kryssa av det du är klar med. På förstasidan visas en stapel för varje lista, där du enkelt ser hur långt du kommit. Visuellt, enkelt och intuitivt, och det är skönt att se hur mycket som faktiskt är klart redan. Finns också som gratisversion med annonser.

PicAlarms

Bildpåminnelser med snygg snooze

För: Android

Pris: Gratis

Länk: mini.nu/picalarm-android

PicAlarms är en app för att ställa in alarm. Larmet har både ljud och bild, och om man väljer snooze syns en tidsstapel som visar hur lång tid det är kvar tills appen ringer igen. Man kan ha återkommande larm på olika dagar och tider och lägga in egna foton eller bilder man laddat hem från internet.

iAnnotate

Anteckna direkt på dokumentet

För: Android och iOS

Pris: ca 80 kr

Länk: www.branchfire.com

iAnnotate är en pdf-läsare, men förutom att läsa kan du också göra egna anteckningar, rita och stryka under i texten. iAnnotate fungerar även med Word- och PowerPointdokument. Med en talsyntesapp till Android eller iOS inbyggda tal kan du även få texten uppläst.

 

30/30

Fokusera på uppgiften

För: iOS

Pris: Gratis

Länk: 3030.binaryhammer.com

Skapa att göra-listor och ändra dem enkelt med gester. Välj färger och ikoner, och bestäm hur lång tid varje sak på listan ska göras. Starta sedan timern, och 30/30 visar dig vad du ska hålla på med nu, hur länge till och vad som kommer härnäst. En intuitiv app som går fort att lära sig och är lätt att tycka om.

ScanThing

Ta ett foto och lyssna

För: Android

Pris: ca 30 kr

Länk: mini.nu/scanthing

Med ScanThing har du en portabel textscanner i mobilen. Ta ett foto av en textsida, markera vad du vill läsa och låt mobilen omvandla fotot till text. Omvandlingen från foto till text kräver internetuppkoppling. ScanThing fungerar med din valfria TTS-app. ClaroSpeak är en bra TTS-app som fungerar på svenska.


iStudiez Pro

Struktur på pluggandet

För: iOS, MacOS

Pris: ca 20 kr, gratisversion finns

Länk: istudentpro.com

Lägg in ditt skolschema i appen, gör anteckningar och lägg till påminnelser om läxor och prov. iStudiez  Pro har en inbyggd kalender där du kan se ditt schema visuellt. Den visar vad du har för lektioner, var du ska vara och vilka dagar du har uppgifter som ska göras. Olika typer av lektioner har olika ikoner.

AudioNote

Stödord som index

För: Android, iOS, MacOS, Windows

Pris: ca 30 kr

Länk: www.luminantsoftware.com

Spela in det som sägs samtidigt som du gör anteckningar, skriver stödord eller ritar figurer. Dina anteckningar fungerar som indexering av inspelsningen. Tryck på en del av anteckningen för att starta uppspelningen från rätt ställe. Bra för dig som lär dig bäst genom att lyssna!