11 tips på appar för struktur i vardagen

Publicerat av
Tina Wiman
Dela

EVERNOTE

Spara viktiga papper

För: Android, iOS, Windows phone, dator mfl

Annons

Pris: Gratis

Länk: evernote.com

Brukar du tappa bort viktiga papper som läkartider, jobbscheman eller kurslistor? Med Evernote kan du fotografera dem så att de inte kommer bort. Du kan också spara text, länkar, websidor och mycket mer.

Annons

Evernote synkas via nätet så att du kan se allt du lagt in både från mobilen, surfplattan och datorn. Du kan till och med söka efter ord i foton du lagt in.

 

GENTLE ALARM

Fullspäckad väckarklocka

Annons

För: Android

Pris: ca 20 kr

Länk: mini.nu/gentle-alarm-android

Annons

Gentle Alarm är väckarklockan som har allt – och lite till. Ställ in när du vill vakna, välj  mellan olika typer av snooze, mattetal att lösa för att stänga av klockan, ljud­volym, sömnloggning och en massa annat.

När larmet ringer kan det börja lågt för att sedan rocka loss ordentligt om du inte reagerar. För iOS finns appen FreakyAlarm.

 

CARROT TO DO

Annons

Gör det du ska, annars…!

För: iOS

Pris: ca 20 kr

Annons

Länk: meetcarrot.com

Carrot är en artificiell intelligens som mutar, hotar och försöker tvinga dig att göra klart sakerna på din att-göra-lista. Avslutade sysslor ger poäng och låser upp nya nivåer.

Oavslutade sysslor gör Carrot på dåligt humör. Och du vill inte göra Carrot på dåligt humör! För dig som gillar skruvad och mörk humor på engelska.

Annons

 

COFFITIVITY

Uppiggande bakgrundsljud

För: Android, iOS, MacOS

Annons

Pris: Gratis

Länk: coffitivity.com

Får du energi av att jobba på ett kafé eller i kontorslandskap, men tappar farten av bakgrundsmusik eller tystnad? Då är Coffitivity appen för dig! Plugga i hörlurarna och njut av sorlet av män­niskor som pratar, äter och skrattar. En annorlunda variant på de klassiska apparna med bakgrundsljud.

Annons

 

HOMEROUTINES

Hushållssysslor möter dagliga rutiner

För: iOS

Annons

Pris: ca 40 kr

Länk: homeroutines.com

En app för att lägga in rutinuppgifter och att-göra-påminnelser utan att fylla kalendern. Synkar med ett gratis användarkonto på internet. Hur ofta ska du städa badrummet? Vilka dagar ska du packa gymkläder? När är det dags att handla?

Annons

HomeRoutine påminner dig på ett diskret och trevligt sätt. För Android finns till exempel apparna FlyHelper och Chore Checklist med samma syfte.

 

CLEAR+ TASKS & TO-DO LIST

Avskalat med gester

Annons

För: iOS, MacOS

Pris: ca 40 kr

Länk: realmacsoftware.com/clear

När Clear släpptes satte den en ny standard för att-göra-listor. Det finns inga menyer eller knappar, utan appen bygger helt på gester. Dra isär två uppgifter för att skapa plats för en ny rad, stryk över det som är klart osv.

Din lista med uppgifter har starkare färg högst upp för att visa vad som är viktigast. Det avskalade gränssnittet gör det enkelt att fokusera. För både Android och Windows Phone finns snarlika kopior.

 

DAILY ROUTINE

Rutiner och kalender i ett

För: iOS, Androidapp på väg

Pris: ca 15 kr

Länk: dailyroutineapp.com

I Daily Routine syns dina dagliga göromål tillsammans med kalenderhändelser i ett visuellt gränssnitt med staplar för tiden. Skapa sysslor och rutiner, till exempel vad som ska göras på morgonen. Välj ikon och färg.

Tala om vilka datum rutinen ska visas. Appen kan larma när det är dags för en syssla, eller vara tyst. Kommer snart även till Android. Daily Routine tar lite tid att komma igång med men är överskådlig och tydlig när man lärt sig den.

 

WORKFLOWY

Listor, listor, listor

För: Android, iOS, webläsare

Pris: Gratis – ca 10 kr

Länk: workflowy.com

Workflowy är en gratis webtjänst för listor och anteckningar. Det som gör Workflowy unikt är att varje lista kan innehålla underlistor, som i sin tur kan ha underlistor och så fortsätter det. Varje listrad kan dessutom innehålla anteckningar. Det är enkelt att zooma in så att du bara ser listan du håller på med just nu, och det hjälper dig att behålla fokus, samtidigt som appen har bra möjligheter till överblick.

 

MEDISAFE

Påminner om medicinen

För: Android, iOS

Pris: Gratis

Länk: medisafeproject.com

I MediSafe kan du lägga in medicinpåminnelser både för dig själv och för andra. Appen är visuell med tabletter, kapslar och liknande som ligger i en medicindosa. Om du glömmer att ta din medicin kan ett meddelande skickas till någon annan som har appen.

MediSafe noterar tiden  när du tagit din medicin eller hoppat över den. Funktionen för flera användare i samma mobil är praktisk för familjer.

 

MEMORY TRAINER

Träna arbetsminnet

För: Android

Pris: Gratis

Länk: urbian.biz/apps.html

Ett bättre arbetsminne kan underlätta för dig som har svårt att fokusera. Memory Trainer är en av de mest uppskattade apparna för minnesträning på Android. Din uppgift är att komma ihåg och placera ut figurer i olika rutor. Memory Trainer innehåller liknande övningar som de som används i professionella minnesträningsprogram.

 

IT’S DONE

Låste du dörren?

För: Android, iOS

Pris: ca 20 kr

Länk: itsdoneapp.com

Brukar du glömma om du har stängt av spisen eller låst dörren? It’s Done är en sorts omvänd att-
göra-lista. Kryssa för saker som du vet att du är klar med, som att ta medicin eller vattna blommorna, så slipper du fundera på om det blev gjort.

Du kan också ställa in påminnelser, återkommande händelser med mera. Appen kan skicka ett meddelande till någon annan när du bockar av en uppgift, eller tvärtom.

 

 

 

Artikeln publicerades 2014-03-27

Publicerat av
Tina Wiman