Apotekets nya e-tjänst gäller inte små barn

Apotekets nya internettjänst fungerar inte för alla kunder – framför allt är det barn som är sex år eller yngre som inte får vara med systemet.
   
Föräldrar blev glada när de fick beskedet om att man nu kan beställa läkemedel och spara recept elektroniskt via Apotekets hemsida. Men det har nu visat sig att detta inte gäller för barn födda efter 1999. Ett tillfälligt problem, enligt Apoteket. Tjänsten kommer sannolikt bli tillgänglig för alla i oktober.

När Apoteket sjösatte den nya tjänsten fanns en teknisk begränsning som de inte talade om. Kunder födda före år 1908 eller efter år 1999 kan inte spara sina recept elektroniskt. Den tillfälliga begränsningen har, enligt Christina Ström, e-hälsotjänster, gjorts för att säkerställa att Apoteket hanterar personnummer på ett säkert sätt.

Apoteket visste att de inte skulle kunna erbjuda tjänsten till alla när de lanserade den, men ville ändå erbjuda den för de som det var möjligt.

Eva Fernvall, marknadsdirektör på Apoteket, menar att detta bara är en tillfällig lösning och att tjänsten sannolikt kommer vara öppen för alla i oktober.

www.apoteket.se