Belgaren som ska lära oss sitta bättre i rullstol

Publicerat av
Sara Bengtsson
Dela

Den belgiska fysioterapeuten Bart Van der Heyden besöker mässan Leva & Fungera i april för att föreläsa om sittande. Nytt för denna gång är att han i en extra föreläsning vänder sig direkt till brukare, utöver föreläsningen för yrkesverksamma.

Det är Hea Medical som tillsammans med mässan bjudit in Bart Van der Heyden, som har över 18 års erfarenhet som fysioterapeut och reser världen runt för att föreläsa om sittande för fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

Han är specialiserad inom området ”rullstolssittande” och föreläsningen handlar om sittande, positionering, förflyttning och sårbehandling. Han betonar vikten av att använda rätt positioneringshjälpmedel och tillbehör till rullstolar.

Annons

Företaget Hea Medical bjöd in Bart Van der Heyden som föreläsare till Leva & Fungera både 2011 och 2013, men då utanför det officiella programmet.

– Det har varit mycket uppskattat med Barts föreläsning. Faktiskt var det ett önskemål från flera arbetsterapeuter efter mässan 2011 att vi skulle ta hit Bart igen 2013, säger Helena Fälemark på Hea Medical.

Bart Van der Heyden bor och arbetar i Belgien som fysioterapeut och föreläsare. Han har en lång praktiserande erfarenhet och driver idag en privat fysioterapimottagning tillsammans med sin fru. Där hjälper han till med utprovning av rullstolar och försöker bidra med innovativa lösningar. Främst med fokus på sittande, positionering, förflyttning och sårbehandling.

Annons

Han arbetar även som rådgivare åt företag som arbetar med kliniska tillämpningar, design, funktionalitet samt medicintekniska tillbehör.

 

 

Annons

Artikeln publicerades 2015-01-29

Publicerat av
Sara Bengtsson

Denna webbplats använder cookies.

Läs mer