”Du behöver verkligen inte oroa dig”

Publicerat av
Mikael Andersson
Dela

KRÖNIKA. Jag vänder mig till dig som tycker att tillgänglighet är dyrt, komplicerat och innebär för stora ingrepp i byggnader och offentlig miljö.
Du behöver inte oroa dig – vi är många som kommer att fortsätta kämpa för att även du skall få uppleva ett tillgängligt samhälle när du någon gång i framtiden kanske använder rullstol eller lever med en synnedsättning.

Jag vänder mig till dig som påstår att människor med funktionsnedsättning kostar för mycket pengar och är en belastning för vårt samhälle.

Du behöver inte oroa dig – vi är många som kommer att fortsätta bekämpa fördomar, strida för människors rättigheter och lika värde så att du får den hjälp du behöver när du råkar ut för en olycka eller blir sjuk, även om det skulle innebära höga kostnader för oss andra skattebetalare.

Jag vänder mig till dig som säger att det är acceptabelt att neka människor stöd till hjälpmedel och uppmanar personer med funktionsnedsättning att själva betala för nödvändiga reparationer och service för att pengarna då kan gå till någon som behöver dem bättre.

Det är viktigt att även du ska kunna förflytta dig, arbeta och fungera socialt

Du behöver inte oroa dig – vi är många som kommer att fortsätta kämpa för att du skall få nya batterier till din rullstol om du behöver det. För vi tycker det är viktigt att även du ska kunna förflytta dig självständigt och kunna arbeta och fungera socialt under hela ditt liv.

Jag vänder mig till dig som anser att livskvalitet, integritet, valfrihet, jämlikhet och delaktighet är viktiga och prioriterade områden för alla människor, såvida det inte innebär en för hög belastning och kostnader för samhället. För om det blir för dyrt menar du att vissa av oss ska stå tillbaka och nekas stöd till att leva ett fullt liv.

Du behöver inte oroa dig – vi är många som kommer att fortsätta kämpa för att du vid behov skall få personlig assistans utifrån dina förutsättningar och önskemål så att du kan få leva ett fortsatt aktivt och självständigt liv.

Så du behöver verkligen inte oroa dig – vi finns här för dig…

Mikael Andersson är författare, föreläsare och certifierad coach. Han har en egen webbplats på www.mikael-unlimited.se

Läs även vår intervju med Mikael Andersson: Jag fick drömjobbet genom utpressning.

Artikeln publicerades 2016-06-22

Publicerat av
Mikael Andersson