Elhockeyn snart redo för nästa steg

Svenska handikappidrottsförbundets generalsekreterare Stig Carlsson tror på elhockeyns framtid. Efter Tunaspelen som hålls i helgen tar han för troligt att idrottsgrenen kommer att finnas med på förbundets hemsida i någon form.

Elhockey har allt utom motståndare, skrev vi nyligen här på Föräldrakraft.se. Vi borde lagt till en sak: En egen undersajt på Svenska handikappidrottsförbundets (SHIF) webbplats. En idrott som hyser engagerade ledare och som arbetar målmedvetet för att fler klubbar ska startas ute i landet torde vara behjälpt av den draghjälp en undersajt kan innebära. Varför finns inte redan en sådan?

– För att förstå varför alla sporter inte har en egen undersajt måste man också förstå hur vi jobbar. För att få en undersajt måste man vara en central idrott. Det krävs att idrotten finns på ett antal platser runt om i landet, med verksamheter i klubbar och distrikt och idrotten ska ha svenska eller internationella mästerskap, säger Stig Carlsson, generalsekreterare på SHIF.

– Men visst skulle vi kunna ha en sajt som heter Nya idéer eller Sporter på gång, eller något i den stilen. Det är också mycket möjligt att det blir så efter helgen, då Tunaspelen hålls i Eskilstuna. Vi har en utvecklingsgrupp i Eskilstuna som är mycket engagerad i nya idrotter. Jag vet att flera inom just elhockeyn kommer att samlas där och tala om vad man ska göra för att ta nästa steg. Vår förbundsordförande kommer också att vara där, säger Stig Carlsson.

Engagemang och aktiviteter måste komma utifrån, från klubbarna, säger Stig Carlsson. Det gäller också tillkomsten av en hemsida. Att ha en duktig webbtekniker är ingen nackdel, men inte heller en förutsättning för att en förening ska kunna lägga upp en sajt.

Riksidrottsförbundet tillhandahåller ett enkelt verktyg i Klubben on line, med vilket en sajt kan byggas utan större förkunskaper av webbpublicering. Stig Carlsson märker av ett intresse för elhockey och får påstötningar utifrån.

– Ungefär en gång i kvartalet kommer det brev från intressenter som driver det här på internationell nivå. Det finns dessutom flera utvecklingsgrenar.

– För den här gruppen som har svårt att röra sig är det jättebra om det finns en gren till att välja bland. Tråkigt bara att stolarna är så dyra, säger Stig Carlsson.