Information från Humana

Nya podd-avsnitt om stort och smått i assistansvärlden

Assistanspodden vill ge lyssnarna kunskap och inspiration, eller bara en stund intressant avkoppling. Lyssna på senaste avsnittet här.

Nya avsnitt varje månad

Humanas egen podcast om personlig assistans leds sedan 2022 av Erik Wahlgren, som är informatör och föreläsare på Humana. Podden är för alla, oavsett förkunskaper. Nya avsnitt släpps en gång i månaden.

Har du förslag på ämnen till podden eller har du någon fråga till Erik? Maila till marknadassistans@humana.se så kanske vi tar upp just dina frågor.

Assistanspodden med Erik Wahlgren
– Kan vi få folk att andas ut för en stund, så känns det meningsfullt, säger Erik Wahlgren.

Lär känna Erik Wahlgren

Erik Wahlgren är medmänniskan bakom Assistansrådgivningen och Assistanspodden på Humana. Vi frågade honom varför han jobbar med detta idag.

– När jag var helt ny inom assistans och funktionsnedsättning på Humana så träffade jag en mamma som var sliten och trött. Hon sa ”Vet du Erik hur många kontakter jag måste hålla i luften för mitt barn?”

– Jag började gissa lite. Skola, sjukvård och så vidare… Hon avbröt mig och sa ”nej det är 53 kontakter jag måste hålla i gång samtidigt!” Hur kan man ha kapaciteten att hålla i gång alla dessa kontakter samtidigt som man ska arbeta och har oro för sitt barn och funktionsnedsättning? Det är lite på den tråden som Assistansrådgivningen spinner på.

– Det heter Assistansrådgivningen men det kommer många andra frågor. Vi kanske kan avlasta dessa, ge råd eller kanske bara ibland seriöst lyssna, vara en medmänniska. Kan vi få folk att andas ut för en stund, så känns det meningsfullt.

Berätta om din vardag, och låt Erik guida dig vidare

Erik Wahlgren har jobbat många år på Humana Assistans och har haft många roller. På senare tid har Erik jobbat med föreläsningar och assistansrådgivningen. Hans erfarenhet är stor och tipsen är gratis. I detta avsnitt gästar han podden och berättar mer om alla de samtal och människor han mött under åren.

Lyssna på Assistanspodden här.

Artikeln kommer från en samarbetspartner till HejaOlika. Den är ej producerad av HejaOlikas redaktion.