Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare
Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare

 

Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare

Förstå känslor med lekfull teckenapp

I spelet "Puffarna" får man lära sig om känslor, och samtidigt öva på TAKK.
I spelet "Puffarna" får man lära sig om känslor, och samtidigt öva på TAKK.

Annonser

Annons för Etac.

 

Annonser

Annons för Önskebrunnen
Annons för Etac.

 

Annons för Humana
Annons för carlssonsstiftelse.se
Annons för durewall.se
Annons (artikeln fortsätter nedanför)
Annons för Önskebrunnen

Att arbeta med tecken (TAKK) bör vara lustfyllt och det ska nya appen ”Puffarna” råda bot på. Om några veckor släpps spelet som genom digitalt spelande ska hjälpa barn att lättare förstå det abstrakta konceptet kring känslor.

- Det finns en stor brist på roliga appar med tecken för barn. Det mesta som finns på marknaden är rena uppslagsverk. Jag vill skapa spel som är roliga, men samtidigt pedagogiska, säger Annika Melin på Språkbussen.

På mässan Leva & Fungera i april kan mässbesökarna testa appen. Efter lanseringen av första appen kommer Språkbussen producera tre appar till med Puffarna, som också handlar om känslor. Den första appen går ut på att man som spelare hjälper ”puffarna” att visa sina känslor. I spelet får man arbeta med ansiktet genom att välja ett ansikte, ögon och en mun som passar till en känsla.

- Då får man fundera på hur man ser ut när man är arg eller glad. Barnet får själv sätta ihop ansiktet och om man gör rätt förvandlas puffen till rätt känsla. Man kan även ta ett kort på sig själv och skapa känslor med sitt eget ansikte, säger Annika Melin.

 


Spelet är interaktivt och motiverar spelaren att ta kort på sina egna ansiktsuttryck.

 

Hon ligger bakom hela idén med den nya appen. Den stora förhoppningen är att appen ska hjälpa barn som har svårt att uttrycka och förstå känslor, på ett underhållande sätt.

- Man ska få hjälp att känna efter själv, men även kunna läsa av andra. Man kan också använda appen för att förmedla känslor, säger Annika Melin.

Hon är systemvetare i botten. Men det är hennes dotter Ellen, som har Downs syndrom, som är drivkraften bakom företaget. Under flera år har Annika Melin tagit fram pedagogiskt teckenmaterial (TAKK), och nu tar hon klivet ut på de digitala plattformerna. Projektet är finansierat av Post- och telestyrelsen och i slutändan kommer det bli fyra appar, som alla blir roliga spel med tecken.

- Det känns jätteroligt att få möjligheten att göra detta. Surfplattor har blivit ett accepterat verktyg i skolan och förskolan, därför känns det viktigt att det också finns bra appar för barn som behöver stöd av tecken, säger Annika Melin.

Appen ska användas som ett roligt spel, men ska även vara ett bra verktyg för pedagoger, som kan sitta med och prata om känslor med barnet.

- Och de barn vi testat spelet på tycker att det är jätteroligt. Det viktigaste för mig var att få till knorren i spelet, så att det blir lustfyllt och barnet vill fortsätta spela det. Jag har också märkt är att spelet kan användas av alla barn, vilket ju är toppen, det här är inte ett spel som blir udda eller utmärkande på något sätt, säger Annika Melin.

Om några veckor släpps appen till Apples plattformar och senare till Android. Appen kommer kosta cirka 29 kronor och finns tillgänglig att ladda ner både till surfplatta och mobil.

Mer info om när appen släpps: www.puffarna.se

 

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Ren text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Skriv in din kommentar här.
Genom att skicka in det här fomuläret så accepterar du Molloms användarvillkor.
Annonser
Annons för Etac.

 

Annons för Humana
Annons för carlssonsstiftelse.se
Annons för durewall.se

Nya kommentarer

Tusen tack, Jonas

Sverige behöver utse en funktionsrättsminister och återuppta trovärdigheten
Lena Hallengren (S) har utsetts...

Dags för uppdatering?

Ramlade in på den här sidan och såg Tinas förnämliga lista igen. Kanske sidan inte riktigt är aktuell längre däremot...

Följ oss

HejaOlika på sociala medier

           


Föräldrakraft på sociala medier

           

Om HejaOlika

hejaolika.se utges av förlaget FaktaPress AB. För mer information om FaktaPress, besök webbsidan www.faktapress.se