Flexibel ramp löser problem med tillgänglighet

Snabb och enkel montering
Brain Bus, en rullande utställning om neurologiska sjukdomar, var en av de första i Sverige som satsade på den nya rampen. Foto: Linnea Bengtsson.
Brain Bus, en rullande utställning om neurologiska sjukdomar, var en av de första i Sverige som satsade på den nya rampen. Foto: Linnea Bengtsson.
Annons (artikeln fortsätter nedanför)
Annons för Humana

 

2017-02-09

Nu blir det ännu enklare att göra lokaler tillgängliga - även när det handlar om tillfälliga evenemang. På Leva & Fungera visar Hea Medical upp den mycket flexibla rampen "Roll-a-ramp".

Roll-a-ramp kan byggas i flera längder och bredder, och enkelt sättas ihop och tas isär. Den rullas ihop vilket underlättar förflyttning.

- Rampen kan monteras som en fast installation, men det vanligaste är att den används tillfälligt i väntan på en större ombyggnad, säger Johan Fälemark på Hea.

Han berättar att den första beställningen i Sverige gjordes av Brain Bus, en rullande utställning som åker land och rike runt och informerar om neurologiska sjukdomar som stroke.

- För att utställningen skall vara tillgänglig för alla använder man en tolv meter lång Roll-a-ramp som leder in i bussen, fördelat på två sex meterslängder med två plattformar, säger Johan Fälemark.

- Brain Bus-teamet bygger upp rampen varje morgon och monterar ner och rullar ihop den varje kväll, så vi vet att den fungerar.

Roll-a-ramp går också att hyra.
- Vi har upptäckt att både privatpersoner, olika organisationer och en del landsting föredrar att hyra rampen från en dag upp till ett par månader, säger Johan Fälemark.

Johan Fälemark, Hea Medical. Foto: Linnea Bengtsson.
Johan Fälemark, Hea Medical. Foto: Linnea Bengtsson.

 

Redaktionen

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.

Ren text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Skriv in din kommentar här.
Genom att skicka in det här fomuläret så accepterar du Molloms användarvillkor.