Föräldrakraftdagen på Högskolan i Visby

Den 5 juli anordnar Föräldrakraft och samarbetspartners sex aktuella seminarier i Högskolan på Cramérgatan 3 i Visby. Sal E30.

08.30    Föräldrakraft bjuder på kaffe och smörgås.

09.00    Min resa med och utan Aspergers diagnos och vägen till arbete! Möt Patrik Lindberg som berättar hur livet kan se ut när man får en diagnos sent i livet och vilket stöd som behövs för att hitta sina styrkor och komma ut på arbetsmarknaden. Solhagagruppen.

10.00    Mitt barn har haft cancer – men den viktigaste personen i mitt liv är faktiskt jag. Heléne Kindstedt samtalar om föräldraskapet kring barn med speciella behov, utifrån sina egna upplevelser efter det att hennes familj kastades in i barncancervärlden. Barncancerfonden.

11.00    Hur ser villkoren ut för familjer med barn och unga som har funktionsnedsättning? Föräldrar behöver hjälp och avlastning för att livet ska fungera. När barnen blir tonåringar behövs vägledning i transitionen till vuxenlivet. Hur kan vi stötta hela familjen, hela vägen? Bräcke Diakoni.

13.00–14.45    Funktions­hinder + arbete = sant eller falskt? Jakten på superarbetskraften blir allt hårdare. Därför har NHR gjort en enkätundersökning som frågar medlemmar om hur de ser på sin jobbsituation. Kanske är den danska modellen Flexjobb lösningen på problemen? Neurologiskt handikappades riksförbund, NHR.

15.00    Hur hittar man och behåller ett jobb när man är ung med funktionsnedsättning? Att vara ung och ha en funktionsnedsättning ökar inte direkt konkurrenskraften. Behöver det vara så svårt? Vi samtalar om svårigheter och framgångsfaktorer på vägen till arbete för unga med funktionsnedsättning.  Före­nin­gen Furuboda.

16.00    För vems skull och bör man kvalitetssäkra sitt bolag? om kvalitetssäkring av personlig assistans. Vi har ju tillstånd!  Vilka blir de positiva effekterna och finns det några negativa? Arbetar förtaget för att upprätthålla en god kvalitativ assistans? Uppdateras de interna rutinerna för att säkra tillvaratagande av kundens inflytande och självbestämmande? Privata Assistansanordnares Riksorganisation, PARO.