Håll kollen! 10 appar som vi rekommenderar

Publicerat av
Tina Wiman
Dela

Här är apparna som Tina Wiman har valt ut, kvalitetsgranskat och nu kan rekommendera till Föräldrakrafts läsare.


TINK

Överskådligt och enkelt

För: iOS, webversion, Androidapp på väg

Pris: Gratis

Länk: www.tink.se

Tink är utvecklad i samarbete med bankerna. Logga in och ge appen tillstånd att hämta din kontoinformation. Dina insättningar och uttag kategoriseras automatiskt och resultatet visas som enkla diagram. Har du större utgifter än vanligt i någon kategori? Då talar Tink om det. Vill du veta exakt vad varje del av diagrammet står för? Tryck lätt på delen så visas mer information.
 

MINA UPPGIFTER (MYWALLET+)

Följ utgifterna månad för månad

För: iOS, Android

Pris: ca 20 kr

Länk: www.block21.com

Mina Utgifter, på engelska MyWallet+, är enkel kassabok för mobilen. Följ dina inkomster och utgifter genom att lägga in dem och se summorna. Appen är på svenska och har stöd för återkommande inkomster och utgifter.

Du kan se hur stor del av pengarna som använts till hushållet, nöjen, transporter osv i stapeldiagram, men det finns inget visuellt stöd för hur mycket pengar man har kvar.

 

EASY ENVELOPE BUDGET AID

Lär dig budgetera på ett enkelt sätt

För: iOS, Android, webversion

Pris: Gratis

Länk: www.eebacanhelp.com

En budgetapp som bygger på att man lägger in summor i olika kategorier, ”kuvert”. Sedan för man in utgifterna och talar om vilken kategori de hör till. Varje kategori visar i en stapel hur mycket pengar som finns kvar. 

Man kan koppla appen till en webtjänst för att kunna få bättre överblick. Det man själv skriver in är på svenska, men appen är på engelska.

 

SPARLABBET

Räkna ut spar­ande, ränta och avgifter

För: iOS

Pris: 7 kr

Länk: www.tinybird.com

Att spara kan vara svårt. Men även en liten summa i månaden ger resultat på sikt. Sparlabbet hjälper dig att räkna på olika sparalternativ. Hur mycket pengar har du sparat om tio, femton eller trettio år? Hur mycket ränta har du tjänat? Vad har avgifterna kostat? Planera ditt sparande med enkla stapeldiagram.

 

IGIRO

Skann in OCR-numret

För: iOS

Pris: 22 kr

Länk: www.igiroapp.se

Tappar du också bort dig mitt i OCR-numret? Då är iGiro appen för dig. iGiro förvandlar din mobil till en sifferskanner, som fungerar ihop med din webbläsare.

Markera OCR-fältet i banken på webbläsaren, läs av OCR-numret med mobilen och se det magiskt klistras in. iGiro kan känna igen bankgiro-/postgironummer, betalningssumma och OCR-nummer.

 

MATPRISKOLLEN

Spara pengar på maten

För: iOS, Android, webläsare

Pris: Gratis

Länk: www.matpriskollen.se

Maten är en stor utgiftspost. Matpriskollen lägger in de flesta av de stora matkedjornas reklamblad och låter dig söka på olika kategorier mat och olika butiker i din närhet. Spara pengar genom att få veta när varan du söker är billigare, och genom att jämföra matpriserna innan du handlar. Skriv inköpslistor och skapa bevakningar av varor du är intresserad av.

 

HANDLA!

Genomtänkt hjälp med att handla och betala

För: iOS

Pris: 7 kr

Länk: www.mini.nu/handla

Hjälpmedel för budget och inköpslistor. Scanna in varan som är slut för att lägga till den i inköpslistan. I affären scannar du varan eller trycker på den för att markera att du hämtat den. I kassan får du hjälp av appen att välja kontanter att betala med, och färdiga köp läggs till sin utgifter i budgetdelen.

En genomtänkt och tydlig app.

LEMON WALLET

Alla dina kort på ett ställe

För: iOS, Android, Windows Phone

Pris: Gratis

Länk: www.lemon.com

Lägg in bilder på dina körkort, bankkort och kundkort i denna lösenordsskyddade app, så kan du alltid visa upp dem. Appen är enkel och funkar bra. Alla kort som inte behöver dras utan bara ska visas, direkt i din mobil.

Det finns möjlighet att lägga in telefonnummer för att spärra varje kort och annan info om kortet. Appen har en del betaltjänster, men grundfunktionen är gratis.

SWISH

Skicka och ta emot pengar

För: iOS, Android, Windows phone

Pris: Gratis

Länk: www.getswish.se

Bankerna har gått samman för att skapa tjänsten Swish, som passar dig som köper och säljer begagnat extra bra. Via din bank kopplar du ditt mobilnummer till ett konto.

Sedan kan du snabbt och säkert föra över pengar mellan olika konton och banker via mobilen, utan att behöva vänta på att pengarna ska komma fram.

 

SPARA KVITTOT

Spara kvittot, slipp pappershögen

För: iOS, Android, Windows Phone

Pris: Gratis

Länk: www.sparakvittot.se

Spara kvittot är en app för att spara kvitton, garantibevis och liknande köpdokument. Du kan lägga in kvitton genom kameran eller som elektronisk fil. Appen kan påminna dig om när garantitider håller på att ta slut, och hjälper dig att på ett enkelt sätt redovisa kostnader. Du kan också spara skötselråd och produktinstruktioner.
 

 

 

Artikeln publicerades 2013-12-01

Publicerat av
Tina Wiman