Ungdomar på läger: Här måste man klara sig själv

Nicola St Clair Maitland, Jesper Rindefjäll, August Wide och Elin Ericson. Foto: Linnea Bengtsson

Ungdomar på lägret där alla får testa nya saker. Från vänster Nicola St Clair Maitland, Jesper Rindefjäll, August Wide och Elin Ericson. Foto: Linnea Bengtsson

”Ledarna på ungdomslägret visar hur livet kan bli längre fram, det motiverar mig”

ANNONS

Annons för Särnmark

ANNONS

Annons för Etac

ANNONS

Annons för Egen assisans

ANNONS

Annons för Humana

ANNONS

Annons för durewall.se

ANNONS

Annons för LSS-skolan

Rullstolsteknik, gymträning, tennis, klättring och mycket mer står på schemat när det är höstlovsläger på Bosön. Deltagarna utmanas var och en på sitt sätt, och när Jesper, Nicola, August, Elin och de andra kommer hem igen efter en lägervecka på Bosön är de förhoppningsvis ännu mer rustade för framtiden.

Våga sträcka armen längre bak, bra, precis så! ropar Niclas Rodhborn, förbundskapten i rullstolstennis, när Elin Ericson, 18, från Borensberg, får till en snygg forehand på RG aktiv rehabiliterings höstlovsläger.

Bollsinnet kommer från många års basketspelande, och det är svårt att tro att det är första gången hon spelar tennis. Innan veckan är slut kommer hon att ha testat många olika sporter på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön beläget på Lidingö utanför Stockholm.

Bredvid sig har hon Jesper Rindefjäll, 18, från Sturefors, som spelat tennis många år, och som leende trixar med bollen och stundtals gör det riktigt jobbigt för motståndarlaget på andra sidan nätet.

I friidrottsarenan alldeles intill befinner sig Nicola St Clair Maitland, 15, från Rönninge, och August Wide, 17, från Linköping. De får instruktioner och information från Nina Forsberg och Nanna Holthe från Friskis och Svettis, inför ett gympass som börjar alldeles strax.

Nina pratar om träningspyramiden, att man börjar med att träna sin rörlighet, därefter kan man träna styrka och slutligen även kondition. Hon går igenom hur man tränar olika delar av överkroppen och poängterar att det handlar om att stärka de funktioner man har, utifrån var och ens egna förutsättningar.

 

August Wide tränar ofta på gym. ”Man får passa sig så att man inte får för mycket träningsvärk, då är det svårt att använda armarna sen. Att börja med lätta vikter och hitta rörelsen är mitt tips.” Foto: Linnea Bengtsson
August Wide tränar ofta på gym. ”Man får passa sig så att man inte får för mycket träningsvärk, då är det svårt att använda armarna sen. Att börja med lätta vikter och hitta rörelsen är mitt tips.” Foto: Linnea Bengtsson

 

August tränar ofta på gym hemma i Linköping och fattar med van hand tag om hantlarna. Även Nicola känner sig hemma i gymmet och ber om mer vikt på latsdraget, även om hon tillbringar större delen av sin fritid i vatten, eftersom hon numera tävlar på landslagsnivå, där favoritssträckorna är 100 meter rygg och 50 meter fjäril.

Bästa läsare!

Fortsättningen av texten är endast öppen för Föräldrakrafts betalande prenumeranter, som också kan läsa den i Föräldrakraft nr 2, 2019.

För att kunna läsa hela texten är behöver du logga in med din prenumerant-inloggning. Om du saknar pren-inloggning, mejla till pren@faktapress.se

För dig som ännu inte är prenumerant på Föräldrakraft kommer här lite information.

Prenumerera på Föräldrakraft

Fyra välfyllda pappersutgåvor per år

Som prenumerant på papperstidningen får du den i brevlådan (och möjlighet att ladda ned den digitalt i förväg).

Guider och tipsartiklar på HejaOlika.se

Guider och tipsartiklar på webben som endast är öppna för prenumeranter. Tips du inte hittar någon annanstans.

Exklusiv tillgång till alla tidigare utgåvor

71 utgåvor och 5058 läsvärda sidor sedan 2006. Läs valfri utgåva när som helst!

Omslag till Föräldrakraft nr 2, 2019. Foto: Linnea Bengtsson
Föräldrakraft nr 2, 2019 utkom den 30 maj. Beställ prenumeration nu så får du den på köpet.

Prenumerationspriser
Helår, 12 månader, 395 kr (utlandsprenumeration: 671 kr per helår)
Två år, 24 månader, 790 kr (utlandsprenumeration: 1342 kr per 2 år)

Vi behöver dig som prenumerant!
Du vet väl om att Föräldrakraft och HejaOlika.se är helt oberoende medier som finansieras till 100 procent av prenumeranter och annonsörer?

Om du gillar Föräldrakraft och HejaOlika.se är det viktigt att du blir prenumerant för att vi ska kunna fortsätta utveckla och driva dessa fristående och seriösa mediekanaler.

Logga in som prenumerant

Publicerad:
2019-02-14

Av: Anna Pella

Nyckelord:
Bosön, RG aktiv rehabilitering, idrott, kollo och läger, läger


ANNONS

Annons för Humana

ANNONS

Annons för Särnmark

ANNONS

Annons för durewall.se

ANNONS

Annons för Egen assisans

ANNONS

Annons för Etac

ANNONS

Annons för LSS-skolan