Webbaserad utbildning i grundläggande förflyttningskunskap

Omfattning; ca 1,5 tim. Motsvarar 5 tim lärarledd utbildning

Utbildningen är matchad mot Arbetsmiljöverkets krav på säkra personförflyttningar. Den ger grundläggande kunskaper i ergonomi , kroppskännedom och arbetsställningar. Bemötande och medveten beröring, dvs hur man på ett mjukt och värdigt sätt genomför förflyttningar och olika omvårdnadssituationer är också en viktig del av kursen. Det är en gedigen utbildning som bygger på samma upplägg som våra omtyckta utbildningar.

Deltagaren läser den webbaserade grundkursen när det passar. Utbildningen genomförs helt på nätet oberoende av tid och rum, från exempelvis hemmet innan man börjar sitt arbete eller via en dator på arbetsplatsen. Det enda deltagaren behöver är en mobil, surfplatta eller dator med internetuppkoppling. Den passar för personal inom äldreomsorgen, vård, personlig assistans m fl.

Utbildningen tar ca 1,5 tim att arbeta igenom. Kursen varvar olika pedagogiska verktyg som föreläsningar, förklarande filmer med förflyttningar, frågor att besvara och kortare texter. Allt för att skapa en god inlärningsmiljö och interaktivitet.

Utbildningen går att köpa in till sin kommun eller verksamhet för dem som vill det. Det går då även att få den anpassad med egen logotype.

Givetvis går det även att köpa enskilda licenser. Både som privatperson och som anställd.

Länk till hemsida: https://www.durewall.se

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content