”Leva & Fungera ska vara en livsstilsmässa”

Publicerat av
Sara Bengtsson
Dela

I april är det dags för Sveriges största hjälpmedelsmässa Leva och Fungera att öppna portarna igen. Detta år vill Maria Nilsson, projektledare på Svenska Mässan, att det blir en riktig livsstilsmässa och hon lägger största fokus på ordet ”Leva”.

– Rent konkret betyder det att vi förtydligar frågeställningen ”vad betyder det för individen?”. Att det här är en hjälpmedelsmässa, med massa prylar för att ”fungera”, det vet vi. Men vad innebär det att man får ett hjälpmedel eller en anpassad bil? Det betyder att man kan arbeta, ta sina barn till skolan och ha en aktiv fritid. Vi har inte lika tydligt fokuserat på detta tidigare och nu vill jag att det helt ska genomsyra mässan, säger Maria Nilsson.

Hon berättar att hon blivit inspirerad av organisationer som GIL, som under Leva & Fungera 2013 lanserade CP-ölen för att sätta fokus på hur människor med funktionsnedsättning blir bemötta på krogen.

Annons

– Jag vill helt enkelt ha ett ännu större fokus på livskvalitet. För branschfolk och vårdpersonal är det här mycket en vård- och omsorgsmässa. Men för brukarna är det en livsstilsmässa, och det är framför allt där vi kan bli mycket bättre i år, säger Maria Nilsson.

Målet är att mässan ska bli lika stor och välbesökt som 2013. Men hon vill inte bredda mässan på bekostnad av den tydliga avgränsningen.

– Det är viktigt att vi håller rätt fokus och håller oss inom rätt bransch, säger Maria Nilsson.

Annons

Planeringen inför mässan är i full gång, både från mässans och utställarnas sida. Men frågan är hur viktiga dessa mässor är nu för tiden, då nästan all information finns tillgänglig på nätet.

– Jag tycker de är viktiga och fortfarande har ett stort värde. Det finns inga andra tillfällen då man kan gå runt och känna och klämma på produkter på en och samma dag. Det är möjligheten att också kunna jämföra produkter och tjänster som är så viktig. På Leva och Fungera kan man som brukare hitta nya lösningar och bli inspirerad, säger Maria Nilsson.

 

 

Annons

Artikeln publicerades 2015-01-26

Publicerat av
Sara Bengtsson
Nyckelord: Leva & Fungera

Denna webbplats använder cookies.

Läs mer