Möt oss på Hjultorget 2012

Nyfiken på rullstolar, armcykling eller bostadsanpassning? I så fall är brukarmässan Hjultorget rätt tillfälle att ta del av nyheter, testa och få grepp om utbudet på hjälpmedelsmarknaden.

 

 src=

 

Bland utställarna finns bland annat följande företag och organisationer. (Nedanstående är både utställare och annonsörer i Föräldrakraft.)

 

Logotype för Anatomic SITT

Anatomic SITT AB
Vi har många års erfarenhet och en samlad kompetens när det gäller att finna lösningar för barn och vuxna med sittproblem.
Design och kvalitet är självklart för oss. Vår affärsidé är att utveckla och producera funktionella sitt- ståhjälpmedel för barn och vuxna.
Vår försäljningsorganisation täcker hela Sverige. Export sker till hela Norden, Holland, Tyskland, Italien, Grekland, Cypern och Australien.

Läs mer på: www.anatomicsitt.se


 

 src=

Autoadapt AB
Autoadapt är ett svenskt företag som sedan 1996 gjort det lättare för barn och vuxna med begränsad rörlighet att komma ut på vägarna. Genom anpassning av fordon samt utveckling och produktion av innovativa hjälpmedel såsom Turny – bilsätet som möter dig utanför bilen och Carony – bilsätet som förvandlas till en rullstol, har Autoadapt gjort god komfort och hög säkerhet till en möjlighet för alla i bilen.

Läs mer på: www.autoadapt.se


 

 src=

BOSSE- Råd, Stöd & Kunskapscenter
BOSSE- Råd, Stöd & Kunskapscenter erbjuder kostnadsfri information, rådgivning och stöd till dig som är över 16 år och har en fysisk funktionsnedsättning. Genom ett projekt, BOSSE På Nätet, kan du ha kontakt med oss oavsett var i Sverige du bor. Vi erbjuder även cirklar och skräddarsydda assistentutbildningar. Under sommaren driver BOSSE ett LSS-kollo för barn och ungdomar med rörelsenedsättning.

Läs mer på: www.bosse-kunskapscenter.se


 

Logotype för Bräcke Diakoni

Bräcke Diakoni, Treklöverhemmet RehabCenter
RehabCenter Treklöverhemmet har 50 års erfarenhet av neurologisk rehabilitering. Vi ligger vackert beläget på den Bohuslänska västkusten med hänförande utsikt över havet. Vi har ett brett utbud av sjukgymnastik, arbetsterapi och fritidsaktiviteter. Vi utgår från dina förutsättningar, behov och intressen. Vår gemensamma drivkraft är vårt engagemang att få människor att växa.

Läs mer på: www.brackediakoni.se


 

Etac Sverige AB
Etac är ett svenskt expansivt företag som erbjuder hjälpmedel för personer med nedsatt rörelseförmåga. På Hjultorget kommer vi bland annat visa juniorhjälpmedel, manuella rullstolar och sittdynor.

Läs mer på: www.etac.se


 

Försäkringskassan
Försäkringskassan kan bevilja bilstöd till köp och anpassning av bil. I vår monter på Hjultorget får du veta mer om vem som kan få bilstöd och hur det går till från ansökan till anpassad bil.

Läs mer på: www.forsakringskassan.se


 

Handikappanpassning i Trestad AB
 src= src=Vi har 20 års erfarenhet av fordonsanpassning med fokus på innovativa lösningar för personer med funktionshinder. Vårt motto är att tillgodose kundens behov – vi levererar unika lösningar efter kundens önskemål.

Läs mer på: www.handikappanpassning.se


 

Hedemora Anpassning AB
Vi anpassar din bil oavsett bilmärke eller modell. På mässan visar vi bl.a. Handreglage, rullstolsrobot, golvsänkta minivans samt hel-, och bakgolvsänkta VW Caddy och Fiat. Monter A12. Välkomna!

Läs mer på: www.hedemoraanpassning.se


 

Logotype för Humana

Humana AB
Humana är Sveriges största företag inom personlig assistans. Våra övriga verksamheter är LSS-boende, äldreomsorg, individ- och familjeomsorg samt skola för elever med funktionsnedsättning. Vi är 8000 medarbetare över hela landet som arbetar efter samma vision. Alla har rätt till ett bra liv.

Läs mer på: www.humana.se


 

Logotype för Inerventions

Inerventions AB
Spasticitet? Elektrodress är en helt ny typ av hjälpmedel för personer med bland annat CP, MS och stroke. Med hjälp av elektroterapi skapas muskelavslappning och många brukare har fått dämpad spasticitet, ökad rörelseförmåga, bättre funktion, minskad smärta och därmed en bättre livskvalitet.

Läs mer på: www.inerventions.se och se mer på; www.youtube.com


 

Logotyp för Hopp och Lek

Jump & Joy AB
Hoppolek – den fantastiska, stimulerande hopp- och snurrmaskinen! Hoppolek är en plattform som kan hoppa, snurra och vibrera. Rörelserna styrs genom tryck på färgglada knappar. Barnet i ståskal upplever ren rörelseglädje och ståendet blir till en dans… Med en tur i Hoppolek ökar vakenhetsgraden och barnet upplever den ovana känslan att SJÄLV röra sig, kanske till sin älsklingsmusik.

Läs mer på: www.hoppolek.se


 

Logotype för Made for Movement
 

Made for Movement AB
Vi är alla skapade för rörelse men för vissa av oss är det ingen självklarhet. För den som har en funktionsnedsättning kan det vara omöjligt att röra sig tillräckligt mycket. Innowalk och NF-Walker gör det möjligt för alla att röra sig på ett naturligt sätt. Made for Movement gör det möjligt för barn över hela världen att ta sina första steg.

Läs mer på: www.madeformovement.com


 

NÄRA AB
NÄRA är ett assistansföretag som grundades år 1995. Med ett stort engagemang och erfarenhet hittar vi flexibla lösningar för dig och dina assistenter. Du bestämmer hur delaktig du vill vara!

Läs mer på: www.nara.nu


 

Olivia Personlig Assistans AB
Vi är ett varmhjärtat och väletablerat assistansföretag fyllt med kunskap och känsla. Personlig assistans hos oss bygger på ett genuint intresse av att ta hand om din assistans på ett professionellt sätt.

Läs mer på: www.olivia.se


 

Logotype för Permobil
 

Permobil  AB
Rullstolar och Bilanpassning som ger större frihet. I dag är det inga problem att köra bilen sittande i rullstolen och saker i omgivningen styrs enkelt direkt från rullstolen. Vårt mål är att hela tiden utnyttja ny teknik. Hög kvalitet och viljan att ligga långt fram tekniskt har gjort varumärket Permobil respekterat över hela världen.

Läs mer på: www.permobil.com


 

Sirius Humanum AB
Hos oss väljer du ditt upplägg själv. Du är delaktig och medveten genom hela processen så du får din assistans precis som du vill ha den. Med omtanke skapar vi möjligheter till ett innehållsrikare liv!

Läs mer på: www.sirius-humanum.se


 

Smart Assistans AB
Smart Assistans har tillkommit på många assistansberättigades begäran om assistans på ett modernt, affärsmässigt och kundtillvänt sätt. Vi tror på insyn, transparens, kundmakt och kvalitet i alla led.
 src= src=

Läs mer på: www.smartassistans.se


 

STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige
STIL anordnar personlig assistans utan vinstintresse. Vi lägger fokus på hög kvalitet för dig och dina personliga assistenter. STIL kämpar för att försvara den personliga assistansen som en mänsklig rättighet.

Läs mer på: www.stil.se


 

Stockholms RH-gymnasium
Riksgymnasium för rörelsehindrade samt Gymnasiesärskola. Vårt mål är att eleven får en väl fungerande skoltid med stöd av specialpedagoger, assistenter och habilitering.

Läs mer på: www.rg.nu/skh


 

Logotype för Särnmark

Särnmark Assistans AB
Det är din personliga assistans det handlar om. Vår uppgift är att göra vårt bästa för att du ska känna att assistansen fungerar, så som du vill, varje dag. Sedan 20 år tillbaka har vi förmånen att, med samma ägare och samma idémässiga grund, få arbeta långsiktigt och kvalitetsinriktat med personlig assistans. Att skapa de bästa förutsättningar för en individanpassad personlig assistans är vår främsta drivkraft.

Läs mer på: www.sarnmark.se


 

Stiftelsen Valjeviken
Hit kan man komma på rehabiliteringsvistelse, rekreation eller diagnos- och aktivitetskurs. Här ges rådgivning och behandling i moderna lokaler samt boende i hotellmiljö. Vår folkhögskola erbjuder både långa och korta anpassade kurser inom bl.a musik, hälsa och idrott.

Läs mer på: www.valjeviken.se