Nyheter

Möt oss på Leva & Fungera 2011


Denna artikel handlar om


Innehåll från NKA
Att vara anhörig

NYTT: Enkät om att vara anhörig under covid-19
Nya webbinarier om anhörigfrågor
Leva Livet – medan det pågår
Föräldrastöd: från kaos till struktur
Fler tips på NKA:s egen temasida
 

Den 5 april 2011 slår Nordens största hjälpmedelsmässa upp portarna. Under tre dagar möts utställare och besökare på Svenska Mässan mitt i Göteborg. Leva & Fungera är den mest kompletta mässan när det gäller hjälpmedel, assistans och annan service för personer med funktionsnedsättningar i alla åldrar.

Den 5 april 2011 slår Nordens största hjälpmedelsmässa upp portarna. Under tre dagar möts utställare och besökare på Svenska Mässan mitt i Göteborg. Leva & Fungera är den mest kompletta mässan när det gäller hjälpmedel, assistans och annan service för personer med funktionsnedsättningar i alla åldrar.

Föräldrakraft nummer 2, 2011 är den officiella mässtidningen för Leva & Fungera 2011. Här presenterar vi de utställarna som även medverkar med annons i mässtidningen.

 

Logotyp för A-Assistans

A-Assistans LeiMir AB. På A-Assistans erbjuder vi personlig assistans till personer i hela Sverige. Vi ser det som vår uppgift att tillsammans med dig skapa en tillvaro som passar just dina behov. Välkommen till oss!
Monter B02:10
http://a-assistans.com


 

Logotyp för Abilia AB

Abilia AB är ett skandinaviskt företag med mer än 30 års erfarenhet av att utveckla hjälpmedel för människor med funktionsnedsättningar. Vi har hjälpmedel inom Kognition, Kommunikation, Omgivningskontroll/Larm.
Monter B03:22, B04:22
http://www.abilia.se


 

Logotyp för Anatomic Sitt

Anatomic SITT AB. Vi har många års erfarenhet och en samlad kompetens när det gäller att finna lösningar för barn, ungdomar och vuxna med svåra sittproblem.
Monter B01:01, B01:12
http://www.anatomicsitt.se


 

Logotyp för Assistansia

Assistansia AB. Assistansia ingår i Humana, Sveriges största privata assistansanordnare med verksamhet över hela landet. Utgångspunkten för vårt arbete är att alla människor har rätt till ett bra liv.
Monter C03:30
http://www.assistansia.se


 

Logotyp för Autoadapt

Autoadapt AB. Vi erbjuder bilanpassningar för att öka ditt oberoende och ge dig friheten åter. Våra ledande produkter Turny, Turnout och Carony är innovativa lösningar för att komma i och ur ditt fordon.
Monter C02:02
http://www.autoadapt.se


 

Bräcke Diakonis logotyp

Bräcke Diakoni erbjuder vård och omsorg utan vinstsyfte, byggd på viljan att se och kraften att förändra. Våra verksamhetsområden är hälsovård, äldreomsorg och funktionshinder. Hos oss växer människor.
Monter B02:02
http://www.brackediakoni.se


 

Logotyp för Careva Systems AB
Careva Systems AB utvecklar och marknadsför unika bälteslösningar för människor med funktionshinder. Nu lanserar vi ett nytt bältessystem, Crossit, speciellt framtaget för användning i publika fordon.
Monter D05:20/Barntorget
http://www.careva.se


 

EO-funktions logotyp

EO-Funktion AB. Vi är alla skapade för rörelse men för vissa av oss är det ingen självklarhet. För den som har en funktionsnedsättning kan det vara omöjligt att röra sig tillräckligt mycket. Innowalk och NF-Walker gör det möjligt för alla att röra sig på ett naturligt sätt.
Monter C05:40
http://www.eofunktion.se


 

Logotyp för Etac

Etac Sverige AB. Vi säljer och utvecklar produkter som underlättar för personer med begränsad rörlighet. Vi vill alltid erbjuda det bästa där vi verkar. På mässan visar vi många spännande nyheter för barn, men även på andra produktområden.
Monter C02:31, C02:32, C03:32
http://www.etac.se


 

 Frykcenters logotyp

Fryk Center Rehabilitering. Individuellt utformad rehabilitering med ett helhetsperspektiv. För självständighet i vardagen med meningsfulla möten, natur och kultur.
Monter C05:46
http://www.frykcenter.org


 

Logotyp för Frösunda LSS

Frösunda AB. Vi arbetar för att ge dig med funktionsnedsättning stöd i ditt hem, på arbetet och fritiden. Oavsett vilket stöd du behöver, arbetar vi för att ge dig ett bättre liv. Vårt mål är alltid högsta livskvalitet – på dina villkor.
Monter B03:42, C01:27
http://www.frosunda.se


 Logotyp för Furuboda Folkhögskola
Välkommen till Furuboda Folkhögskola. Vi erbjuder långa och korta kurser och en aktiv fritid i en tillgänglig och anpassad studiemiljö. Studier i lugnare tempo, assistans och olika insatser för deltagare med funktionsnedsättning.
Monter B02:34
http://www.furuboda.se


 

Logotyp för JAG.

Föreningen JAG. Vi finns för dig med stora funktionsnedsättningar och nedsatt autonomi som vill leva ditt liv fullt ut med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ drivs utan vinstintresse.
Monter B03:60
http://www.jag.se


 

Logotyp för GIL

Göteborgskooperativet för Indipendent Living. GIL har jobbat med personlig assistans i över 20 år. Vi har inget vinstintresse. GIL har en låg och fast service avgift (20 kr). Vi erbjuder kostnadsfritt många fina utbildningar och juridiskt stöd.
Monter B06:26
http://www.gil.se


 

Logotyp för Handikappanpassning i Trestad

Handikappanpassning i Trestad AB. Vi har 20 års erfarenhet av fordonsanpassning med fokus på innovativa lösningar för personer med funktionshinder. Vårt motto är att tillgodose kundens behov – därför levererar vi unika lösningar efter kundens önskemål.
Monter B05:50
http://www.handikappanpassning.se


 

Logotyp för Hedemora Anpassning

Hedemora Anpassning AB. Vi anpassar den bil Du redan har eller den nya Du väljer, oavsett bilmärke eller modell. På mässan visar vi bl.a. Bakkflip & Lokkup, handreglage, rullstolsrobot och golvsänkta minivans. Välkomna!
Monter B04:52
http://www.hedaanpass.se


 

Logotyp för Hela Sveriges Assistans.

Hela Sveriges Assistans AB. Vi gillar lokala beslut nära kunden. Med lokal arbetsledning får du en flexibel assistans med hög integritet. Du väljer dina assistenter och utser deras arbetsledare, du eller en person du litar på.
Monter B03:49
http://www.hsaab.se


 

Logotyp för Hjälpmedelsinstitutet

Hjälpmedelsinstitutet är ett nationellt kunskapscentrum inom området hjälpmedel och tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning. Vi arbetar bland annat med sju regeringsuppdrag.
Monter B04:34, B04:36
http://www.hi.se


 

Logotyp för ifA

IfA, Sveriges enda intresseorganisation för personer med behov av personlig assistans, arbetar för att rätten till personlig assistans ska bevaras och utvecklas och ger stöd till enskilda personer.
Monter B02:10
http://www.intressegruppen.info


 

Logotyp för Iris Hjälpmedel AB

Iris Hjälpmedel AB. Iris Group förvandlar utanförskap till innanförskap med Sveriges bredaste portfölj av tjänster och produkter.
Monter B03:21
http://www.iris.se


 

Logotyp för Aiai från Kaustik.

Kaustik AB. Aiai administrerar schema, tidrapporter och lönehantering på Internet. Effektivt, säkert och roligt! Hur värderar du din tid?
Monter C04:41
http://www.kaustik.com


 

Logotyp för Kommunal.

Kommunalarbetareförbundet. Kommunal är facket för dig som arbetar inom funktionshinderområdet. Vad behöver du för att göra ett bra jobb?
Kom och träffa oss i vår monter och diskutera dina arbetsvillkor och utveckling i ditt yrke.
Monter C02:46
http://www.kommunal.se


 

Logotyp för Kompis Assistans

Kompis Assistans EF. Idag kan vi erbjuda två inriktningar av personlig assistans, allt för att du som assistansberättigad ska kunna välja vad som passar just din livssituation bäst. En fungerande vardag, helt enkelt!
Monter B04:12
http://www.kompisassistans.se


 

Logotyp för Kooperativet Frej
Kooperativet Frej är ett föräldrakooperativ för fem vuxna med autism. Vi delar med oss av vår erfarenhet och kunskap genom utbildningsverksamhet som är specialiserad på autism.
Monter B03:24
http://www.frej.info


 

  src=

LaSSe Brukarstödcenter arbetar med kvalificerad rådgivning till personer med olika funktionsnedsättningar. Här kan du få hjälp med ansökningar, kontakter eller prata med någon om dina behov.
Monter B06:10
http://www.lassekoop.se


 

Logotyp för LSS-Partner

LSS-Partner AB. Vi vill att du som uppdragsgivare hos oss skall kunna utöva ett stort självbestämmande och inflytande över din assistans. Du kan alltid känna trygghet i att ha anlitat oss.
Monter B03:41
http://www.lss.se
 


 

Logotyp för MayDay Aid

MayDay Aid AB. Fråga oss om hjälpmedel.
Vi kan allt. Nästan.
Monter C03:12, D05:20/Barntorget
http://www.maydayaid.se
 


 

 Logotyp för Medemagruppen
Minicrosser AB – Medemagruppen. Våra hjälpmedel och våra medarbetare får vardagen att rulla lite lättare. Vi önskar sätta dig i fokus och bistå med det vi är bäst på: tekniska hjälpmedel, som är anpassade efter dina behov.
Monter C04:02, C05:04
http://www.medema.com


 

Logotyp för Move & Walk

Move & Walk Sverige AB. Vi vänder oss till barn, unga och vuxna med olika typer av neurologiska funktionshinder. Vi erbjuder intensiva träningsperioder, grundsär- och träningsskola samt personlig assistans, med den konduktiva pedagogiken som grund.
Monter B01:44
http://www.movewalk.se


 

Logotyp för Mun-H-Center

Mun-H-Center är ett nationellt orofacialt kunskapscenter och resurscenter för orofaciala hjälpmedel, dvs. hjälpmedel som rör ansiktets, främst munnens, funktioner. Möt oss på Leva & Fungera!
Monter E03:02
http://www.mun-h-center.se


Logotyp för Nordström Assistans
Nordström Assistans AB. Vi bedriver personlig assistans med fokus på kunden och deras situation. Utifrån de möjligheter LASS och LSS ger erbjuder vi en rättvis personlig assistans. Vi har kunder i hela landet och finns lokalt i Stockholm, Malmö och Gällivare.
Monter C05:26
http://www.nordstromassistans.com


 

Logotyp för Olivia Personlig ssistans AB
Olivia Personlig Assistans AB. Vi har lång erfarenhet av personlig assistans och är idag en av de största utförarna i landet. Vi bygger vår verksamhet på en humanistisk värdegrund om alla människors lika värde.
Monter C01:41
http://www.oliviapersonligassistans.se


 

 src=

OmsorgsCompagniet AB. Vi är ett serviceföretag inom omsorg och hushållstjänster. Vi vänder oss till dig som är äldre eller har behov av assistans. Med mångsidigt stöd och god service vill vi ge dig en känsla av trygghet, inflytande och självbestämmande.
Monter B00:21
http://www.oc.se


 

 Permobils logotyp

Permobil AB. Vi ser verkligen fram emot Leva & Fungera, vi har flera stora och riktigt spännande nyheter på alla våra tre områden RULLSTOLAR – BILANPASSNING – KOMMUNIKATIONSHJÄLPMEDEL.
Monter B05:32, B05:22
http://www.permobil.com


 

Logotyp för Pomona

Pomona Personlig Assistans AB. Allt vi gör bygger på vår tro att varje individ har unika talanger och en inneboende förmåga att utvecklas. Vår uppgift är att locka fram bästa möjliga resultat ur var och en oavsett förutsättningar.
Monter B01:21
http://www.pomonaassistans.se
 


 

Logotyp för RBU

Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU, är en medlemsorganisation som startades 1955. Vi har cirka 12 000 medlemmar och arbetar för visionen Ett rättvist samhälle och ett utvecklande liv för barn och unga med rörelsehinder.
Monter B06:55
http://www.rbu.se


 

Logotyp för STIL

STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige. Det är du som avgör hur du vill leva ditt liv. Om du väljer Stil som assistansanordnare ger vi dig juridiskt och personligt stöd samt utbildning, helt utan vinstintresse. Personlig assistans på riktigt.
Monter E04:17
http://www.stil.se


Logotyp för Stöd och resursteamet

Stöd & Resursteamet AB. LSS-boende, korttids och daglig verksamhet för barn och unga vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i Uddevalla och Göteborg med omnejd. Vi erbjuder en rolig och meningsfull vardag och fritid med tydlig struktur.
Monter B00:11
http://www.stodochresursteamet.com


 

Logotyp för Särnmark Assistans.

Särnmark Assistans AB. Som assistansanordnare och servicepartner möter vi på Särnmark dig och din familj utifrån era individuella behov och önskemål och skapar tillsammans en personlig assistans som ni vill ha den.
Monter B05:12
http://www.sarnmark.se 

Logotyp för UNIK försäkring
UNIK Försäkring / Riksförbundet FUB. UNIK försäkring är speciellt utformade försäkringslösningar för personer som berörs av LSS och SOL. UNIK försäkring är en del av Riksförbundet FUB – för barn, unga och vuxna med utvecklingstörning.
Monter B04:59
http://www.unikforsakring.se
http//www.fub.se
 


 

Logotyp för Ågrenska.

Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum som bedriver verksamhet utifrån ett helhetsperspektiv för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättningar, sällsynta diagnoser, deras familjer och professionella som möter barn och familjer.
Monter E02:02
http://www.agrenska.se


 

Logotyp för Öytex

 src= src= src=Øytex AS. SitRegn och SitVarme är en ny kollektion av kroppsanpassade och funktionella utekläder som är designade med attraktiva snitt och smarta funktioner, utvecklade i samarbete med rullstolsbrukare.
Monter D02:11
http://www.oytex.no


 

ANNONSER
 • Annons för Humanas föreläsningar om LSS
 • Annons för Mo Gård
 • Annons för Valjevikens folkhögskola
ANNONSER
 • Annons för HEA Medical
 • Annons för Mini Crosser X
 • Annons för Tobii Dynavox
 • Annons för Tidvis
 • Annons för Unik Försäkring
 • Annons för JAG
 • Annons för HD Motion
 • Annons för Primass
 • Annons för Made for Movement
 • Etac R82 Caribou tippbräda
 • Annons för Fremia
 • Annons för Särnmark
 • Annons för STIL
 • Annons för CJ Advokatbyrå