Möt oss på Leva & Fungera 2015

Den 14-16 april 2015 är det dags för Nordens största hjälpmedelsmässa. Under tre dagar möts utställare och besökare på Svenska Mässan mitt i Göteborg. 

Föräldrakraft nummer 2, 2015 är den officiella mässtidningen för Leva & Fungera. Tidningen utkommer till prenumeranterna den 26 mars men delas även ut till besökarna på mässan i april, då vi även distribuerar en uppdaterad mässkarta och utställarlista till alla besökare.

Här nedan presenterar vi de utställare som även medverkar med annons i Föräldrakraft nr 2, den stora mässtidningen.
(Hela utställarlistan finns på webbplatsen för Leva & Fungera.)

7H Assistans. Mer än bara personlig assistans. Personlig assistans, daglig verksamhet, lägen­heter och friskvårdscenter utan externt vinstintresse.
Monter: B07:12
7hassistans.se

 

Active Care Sverup AB säljer andnings- och gånghjälpmedel samt handikappcyklar. På Leva & Fungera finner ni RaceRun­ner GTX, trehjuliga cyklar för barn och ungdom samt gåbord. Välkomna!
Monter: B08:22
www.activecare.se

Logotype för Kaustik AB

Aiai / Kaustik visar upp ”Nya Aiai”, som är den största visuella förändringen sedan 2007. Vi visar även Aiai Ärendehantering som på ett unikt sätt stödjer en anordnares ledningssystem för kvalitet.
Monter: C04:41
www.kaustik.com

Logotype för Allas Assistans
Allas Assistans. Personlig assistans med egen Coach, för mer info ring 031-7881350.
Monter: B00:33
www.allasassistans.se

Logotype för Anatomic SITT

Anatomic SITT AB har många års erfarenhet och en samlad kompetens när det gäller att finna  lösningar för barn, ungdomar och vuxna med svåra sitt­problem.
Montrar: B01:01, B01:12
www.anatomicsitt.com


Autoadapt är en världsledande tillverkare av säkra bilanpassningslösningar, dvs hjälpmedel för personer med nedsatt rörlighet som vill åka eller köra bil. T.ex. säteslyften Turny Evo & Carony-systemet.
Montrar: C01:02, U05:29
www.autoadapt.se

Bilanpassning i Staffans­torp är Sydsveriges ledande anpassningsföretag. Vi skräddarsyr bilar utifrån individens behov. Varje år byggs över 250 bilar om av oss.
Monter: B02:40
www.bilanpassning.com

Bioservo. Svag hand- eller armstyrka? Den greppstärkande Servo-handsken används både som arbetshjälpmedel, i rehabilitering och på fritiden. I Bioservos monter får du prova den och flera andra hjälpmedel.
Monter: B05:30
www.bioservo.se

Björka assistans. Här får du personlig assistans och hjälp med att samordna bästa möjliga assistans för att uppnå en god livskvalitet. Kom till oss om du är intresserad av en långsiktig relation med erfarna assistenter som ständigt gör sitt bästa.
Monter: B08:01
www.bjorka-assistans.se

  /><noscript><img width=www.jag.se

Logotype för Bräcke Diakoni

Vi är Bräcke diakoni. Mer än 90 år av vård och omsorg utan vinstsyfte, med bl a vårdcentraler, rehabilitering, psykiatri och äldreomsorg. Vi vill vara med och göra samhället medmänskligare.
Montrar: B05:44, B06:41
www.brackediakoni.se

Datavara. Crona Lön LSS hanterar lön för personlig assistans. Programmet har en dimension som vi är ensamma om på marknaden – en egen LSS-modul som innehåller många värdefulla finesser. Vi berättar gärna mer!
Monter: B05:07
www.datavara.se

Vill du ha en utbildning som är anpassad efter dina behov? Med omtanke om både assistenter och kund? Hos oss får du lära dig en mjuk och trygg förflyttningsteknik som minskar skador. Vi utbildar över hela Sverige och även i hemmet.
Monter: C03:05
www.durewall.se

Logotype för Etac

Etac Sverige AB är ett svenskt innovativt företag som erbjuder produkter/hjälpmedel för personer med nedsatt rörelseförmåga. Vi erbjuder flexibla lösningar och produkter i världsklass.
Monter: C02:31, 32, C03:32
www.etac.se

Logotype för Frösunda

Frösunda erbjuder omsorg inom personlig assistans, boende och daglig verksamhet. I Frösun­da kommer kunden först i alla lägen. Vårt uppdrag är att erbjuda omsorg för högsta livskvalitet och att möta våra kunder med respekt, engagemang och nyfikenhet, oavsett.
Monter: B07:01, B07:02
www.frosunda.se

Föreningen Hjärnkraft. Ett liv som räddas ska också levas! Rehabilitering, LSS och skola är viktiga områden, liksom kurser och sociala träffar för minskad isolering hos personer med förvärvad hjärnskada och anhöriga.
Monter: B09:32
www.hjarnkraft.nu

Föräldrakraft, tidningen för alla som är intresserade av frågor om funktionsnedsättningar.
Monter: B02:41
www.foraldrakraft.se

Logotype för Genny Mobility

Genny är första elfordonet som du aktivt kör med din kropp. Nyhet! Nya Genny 2.0L nu MDD godkänd. Besök oss i B04:64. Luv2Move AB.
Monter: B04:64
www.gennymobility.se

Logotype för Handikappanpassning i Trestad

Handikappanpassning i Trestad har 25 års erfarenhet av fordonsanpassning med fokus på innovativa lösningar. Vårt motto är att tillgodose kundens behov och leverera unika lösningar efter kundens önskemål.
Monter: B04:21
www.handikappanpassning.se

HEA Medical AB står för Frihet & Funktion sedan 1929. Smarta hjälpmedel från hela världen som är genomtänkta och enkla att förstå med fokus på sittande, positionering, förflyttning och kommunikation.
Monter: B01:41
www.hea.se

Logotyp

Humana är Sveriges största företag inom personlig assistans och finns i hela landet. 1 900 kunder har valt Humana. Vi är stolta över att många rekommenderar oss till sina vänner.
Monter: B04:20
www.humana.se

Matglad, en app som gör det lätt att laga mat! Appen ger inspiration och matglädje och innebär att de som behöver lite extra stöd kan använda en app i sin telefon/surfplatta för att planera, handla och laga mat.
Monter: B06:39
www.matglad.se, www.hush.se

  /><noscript><img width=www.irishjalpmedel.se

Åkplatta Akka Smart. För dig som är funktionsnedsatt – oavsett om du använder kudde, arbetsstol, rullstol etc. Akka Smart kan användas av barn, ungdomar och vuxna upp till 130 kg.
Monter: B01:40
www.jcmelektronik.se

Jump & Joy presenterar Movego, en fjädrande gåstol med hoppfunktion, Hoppolek, en egenstyrd plattform med lustfyllda hopp, snurr och vibrationer, huvudhållaren Headpod samt gåselet Upsee från Firefly.
Monter: C01:49
jumpandjoysweden.com

Logotype för Kom i Kapp - Rehatek

Komikapp. Testa vår Boll­mad­rass MyBaSe, se nya kollektioner av Bollväst Myfit. Pausa i vår sinnesstimulerande lounge. Akti­ve­ra dig med vårt interaktiva ljusgolv. Försälj­ning på plats, fraktfritt vid beställning.
Monter: B08:30
www.komikapp.se

 

LSS Partner. Personligare assistans sedan 1994. Prata med oss om vårt breda utbildningsprogram för personliga assistenter och om vikten av kompetensutveckling.
Monter: B05:02
www.lss.se

LYSTRA personlig assistans erbjuder erfaren, professionell och heltäckande personlig assistans, med rötterna i reformens grundidé om allas rätt till ett värdigt liv skapar trygghet hos de som vet sitt eget värde.
Monter: B05:11
www.lystraassistans.se

Logotype för Made for Movement

Made for Movement. Vi är alla skapade för rörelse men för vissa av oss är det ingen självklarhet. Innowalk och NF-Walker gör det möjligt för alla att röra sig på ett naturligt sätt.
Monter: C05:46
www.madeformovement.com

  /><noscript><img width=www.maydayaid.se

Medemagruppen – din skandinaviska hjälpmedelsleverantör. Möt oss på Leva & Fungera i monter C04:02 och följ vår utveckling. Vi lanserar produktnyheter inom samtliga våra områden el, barn och hygien!
Monter: C04:02
www.medema.com

  /><noscript><img width=www.misa.se

Förflyttningskunskap utifrån principbaserat och funktionsbevarande arbetssätt. Kurser genomförs på er arbetsplats eller kontinuerligt i Mölndal, Solna, Umeå, Lomma.  Monter: C03:30
www.modernarbetsteknik.se

 

  /><noscript><img width=www.anhoriga.se

Neuroförbundet Boken ”Jag har en sjukdom” Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk – tio år senare. Läs vad 19 unga personer med muskelsjukdom berättar om livet, kärlek, sorg, assistans, familjen, omgivningen och att få vara den man är.
Monter: B07:45
facebook.com/jagharensjukdom

Logotype för Olivia Personlig Assistans

Olivia Personlig Assistans. Vi är ett varmhjärtat och väletablerat företag fyllt med kunskap och känsla. Personlig assistans hos oss är assistans med Mer tid och Omtanke.
Monter: B05:09
www.oliviapersonligassistans.se

Optimal Assistans. Vår vision förblir alltid densamma: Vi skapar självständighet för brukare som vill leva sina egna liv.
Monter: B06:02
www.optimalassistans.org

Ottobock är ett ledande varumärke på den ortopedtekniska marknaden. Tillsammans med dotterbolagen Aktiv Ortoped­teknik, OT-Center och Respecta förser man brukare och patienter med hjälpmedel för ett aktivare liv.
Monter: C02:46
www.ottobock.se

Logotype för Permobil

Permobil och Permobil Car Adap­tation. Under Leva & Fungera presenterar vi en rad nyheter! Både inom bil, elrullstolar, manuella aktivrullstolar & manuella rullstolar med ståfunktion. Möt våra kunniga specialister i vår monter. Välkomna!
Monter: B04:60
www.permobil.se

Pressalit Care erbjuder ett komplett system av flexibla produkter. Den unika flexibiliteten gör det lätt för både brukare och vårdgivare att anpassa inredningen efter varje enskilt behov.
Monter: C00:09
www.pressalit.com

Primass är det optimala administrationssystemet för anordnare av personlig assistans.Med Primass sparar du både tid och pengar och höjer samtidigt säkerheten och kvaliteten. Beställ en demo på www.primass.se
Monter: B00:09

Logotype för Provista

Provista Kognition har Fibertäcket som är ett mjukt tyngdtäcke. Fiber­täcket finns i olika vikter och hjälper många till en bättre sömn och livskvalitet. Välkommen att prova Fibertäcket i vår monter.
Monter: B07:42

Somna är ett svenskt företag som utvecklar, tillverkar och distribuerar kognitiva hjälpmedel. Kedjetäckets unika 2 i 1-funktion, ger en hög användbarhet.
Monter: B02:21
www.somna.eu

Språkbussen. Pedagogiskt material med tecken. Testa Puffarna – ny app för att prata om känslor. Visar ”Teckenplanscher” och ”Mina känslor”.
Monter: B08:44
www.sprakbussen.se

Logotype för STIL

STIL var först i Sverige med personlig assistans. Vi förändrar genom politisk påverkan och anordnar personlig assistans utan vinstsyfte. Hos oss är du inte brukare eller kund, utan arbetsledare.
Monter: B07:09
www.stil.se

Trident visar elrullstolen Pendel, parcykeln Pegasus samt rullstolscykeln Duet. Vi visar även de nya innovativa produkterna toalettarmstödet Sanifram Flex samt toalettsitsen Sanifram.
Monter: C05:19
www.trident.se

Trust Care är världsledande inom design och innovation av hjälpmedel för äldre. Vi är inriktade på att möta behoven hos den nya generationens användare som ställer nya krav på teknik och design.
Monter: B02:22
www.trustcare.se

Logotype för Uriform

URIFORM AB är ledande leverantör av positioneringskuddar inom begreppet ”24-timmars” positionering. Säng och fåtölj för personer med svåra okontrollerbara rörelser visas under namnet HS produkter.
Monter: C0:40
www.uriform.se

Logotype för Stiftelsen Valjeviken
Valjeviken folkhögskola har utbildningar för både behörighet och växande. Skolan erbjuder service och assistans där dina individuella behov kan tillgodoses och hela anläggningen med internat är tillgänglig.
Monter: C01:33
www.valjeviken.se

WS Mobility erbjuder specialombyggda bilar för dig som har funktionshinder, allt från golvsänkta minivans till personbils­anpassningar.
Monter: B04:38
www.wsmobility.se, www.woodstar.se

För en komplett och helt uppdaterad utställarlista, gå till webbplatsen för Leva & Fungera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *