Musik, dans och teater för alla på höstlovet

Skolstarten har dragit igång och snart närmar sig höstlovet. Nej, det är klart, det är en bit kvar. Men redan nu kan det vara viktigt att börja planera om man vill få ett spännande och givande lov.

För den som vill åka bort ett tag och bara få arbeta med musik, dans och teater erbjuds nu en veckolång kurs för personer med funktionshinder på Furuboda Folkhögskola under höstlovet. Enda kravet är att man ska vilja utvecklas med teater och musik tillsammans i grupp och är 18 år.

Share Music startades för 20 år sedan i England och kom till Sverige år 2002. Konceptet är att personer med funktionshinder ska utvecklas tillsammans i grupp med varandra och icke funktionshindrade. Idag ligger åldersgränsen på de veckolånga kurserna hos Share Music på 18 år, men Sophia Alexandersson, nationell koordinator på Share Music hoppas att man i framtiden ska kunna starta kurser som är öppna för ungdomar från 13 år och uppåt.

– Vi har fokuserat på personer från 18 år eftersom det finns en stor brist av aktiviteter för personer med funktionshinder när de lämnat skolan. Då finns ingen gemensam nämnare som anordnar aktiviteter, säger Sophia Alexandersson.

Under en veckas kurs bor och arbetar man sig tillsammans med professionella lärare och musiker fram till en föreställning som visas upp för en publik i slutet av veckan. Alla är välkomna förutsatt att man kan betala 3 800 kronor.

www.sharemusic.se