Tema

Ett tema om den extrema pressen när samhällets stöd inte räcker

Denna artikel handlar omAnnons
Annons för Misa

Innehåll från NKA
Att vara anhörig
Nya webbinarier om anhörigfrågor
NKA-podden tipsar om stöd och strategier
Samtalsgrupp kostnadsfritt stöd
Fler tips på NKA:s egen temasida

Innehåll från Misa
Misa tipsar
Gymnasiesärskola – och sedan?
I ett rättvist samhälle kan alla välja sysselsättning
Görans väg från särskola till arbete
Fler tips på Misas temasida

Innehåll från Humana
Humana tipsar
Logopedens bästa råd!
När Josefin fick en son med autism valde hon att bli jurist
Parapepp inspirerar till aktivitet
Fler tips på Humanas temasida

Temat publiceras i Föräldrakrafts dubbelnummer (nr 2-3) som utkommer i september, men kan redan nu läsas här på HejaOlika.
Hela temat om utsatthet publiceras i Föräldrakraft nr 2-3 som utkommer i september. Personen på bilden har inget samband med artikeln.

Hela temat om utsatthet publiceras i Föräldrakraft nr 2-3 som utkommer i september. Personen på bilden har inget samband med artikeln.

Annons
Annons för Misa

 

När orken tryter. Många föräldrar som har barn med funktionsnedsättning lever under extremt stor press och har liten möjlighet till avlastning när assistans avslås eller dras in och samhällets stöd brister. Denna situation ökar risken för att föräldrar närmar sig gränsen för vad som är tillåtet och i värsta fall kliver över den.

Ett nytt tema i Föräldrakraft och HejaOlika handlar om utsattheten för barn med funktionsnedsättningar. Temat publiceras i Föräldrakrafts dubbelnummer (nr 2-3) som utkommer i september, men kan redan nu läsas här på HejaOlika.

Petra om sin barndom i utsatthet

Vår reporter Anna Pella har bland annat intervjuat Petra, som idag är 40 år gammal men som barn blev utsatt för både psykisk och fysisk misshandel.

Guide

Tillsammans med Elisabet Ljungström, Bräcke diakoni, har vi skapat en guide som svarar på frågor om våld mot barn med funktionsnedsättning.

Sex familjer

En enkät med sex olika föräldrar visar vilka påfrestningar som hela familjer utsätts för när samhällets stöd inte räcker till, till exempel när barn med funktionsnedsättning nekas personlig assistans.

Ny barnbok om utsatthet

Temats författare Anna Pella arbetar även med en ny barnbok i serien om Funkisfamiljen. Boken heter ”Operation vän i nöd”, utkommer i september 2020 och tar upp frågor om utsatthet precis som detta tema.

[elementor-template id=”27652”]

 

Fler artiklar om detta ämne