Nu kommer Jonas Helgessons nya bok Ett CP-bra liv

Publicerat av
Valter Bengtsson
Dela

Den 15 april utkommer Jonas Helgessons nya bok ”Ett CP-bra liv”, den efterlängtade uppföljaren till den hyllade debutboken ”Grabben i kuvösen bredvid”. I boken får vi ta del av de viktigaste lärdomar Jonas hittills dragit av sina egna erfarenheter som ung med funktionsnedsättning och som egen företagare – och andra utmaningar.

I Föräldrakraft nr 2 (som utkom i mars) finns utdrag ur den kommande boken. Utdraget finns också inläst till Föräldrakrafts ljudtidning.

Jonas Helgesson berättar om sin träning inför att bestiga Kebnekaise. Han skriver också om varför han väljer att inte följa alla välvilliga råd och om varför han inte tror att man måste vara Ernst Kirchsteiger för att bli en lycklig människa.

Annons

Att höra människor skratta är som marängsviss för själen, menar Jonas Helgesson som är känd för sina fängslande föreläsningar då han får åhörarna att både skratta och gråta.

– Tankegångarna i boken kommer från mitt handikapperspektiv, och på det viset får självkänsla och identitet en djupare betydelse, säger Jonas i en kommentar till boken. För oss funktionshindrade är rätt självbild ingen bonus, det är självbevarelsedrift.

– Men ta inte boken för allvarligt. Jag har inte som mål att svara på alla  livsfrågor. Ett CP-bra liv är bara en CP-skadad killes försök att smitta andra med det han tror på: att människan och livet är det vackraste som finns, säger Jonas Helgesson.

Annons

Boken är på 219 sidor har ISBN-nummer 978-91-7387-049-8. Boken utges av Libris förlag.

Annons

Artikeln publicerades 2010-04-06

Publicerat av
Valter Bengtsson

Denna webbplats använder cookies.

Läs mer