Nya GPS-larm i skosulor och klockor löser många problem

Publicerat av
Redaktionen
Dela

Det senaste inom GPS-larm och medicinpåminnare utlovas av Posifon på Leva & Fungera i mars i Göteborg. Allra mest spännande är nog utvecklingen inom GPS-larm, där Posifon kontinuerligt anammar nya produkter.

Alla dessa integreras med plattformen PosifonCare som företaget utvecklat i egen regi i ett projekt tillsammans med kommuner.

– Vi samarbetar med många olika företag som tillverkar produkter. Sedan kopplar vi ihop dem i vår tjänst PosifonCare på ett snabbt och smidigt sätt, säger Niklas Granung, produktansvarig på göteborgsbaserade Posifon.

Annons

Den främst funktionen med GPS-larmen är att skapa trygghet. Och bland de senaste lösningarna finns en skosula med inbyggd GPS, och en klocka med larmknapp och mobiltelefonfunktion.

Trygghet betyder olika saker

– Man ska känna sig trygg även när man rör på sig utomhus. Trygghet kan vara olika för olika personer. För en personer med en kognitiv funktionsnedsättning som kan göra det svårt att hitta hem så finns passiva larmenheter som är specialdesignade så att anhöriga och personal enkelt kan finna och hjälpa personen utan att den behöver förhålla sig till larmet.

– Det kan å andra sidan vara så att man känner sig otrygg för att man är rädd för att ramla. Då kan ett mobilt trygghetslarm med GPS göra stor skillnad. Som användare så larmar man själv och förmedlar då sin position bara om något har inträffat. Dessa larm fungerar både inomhus och utomhus, säger Niklas Granung.

Annons

Många olika behov

En av fördelarna med plattformen PosifonCare är att man kan lösa många olika problem med samma tjänst.
– Personer med olika funktionsnedsättningar har många olika behov, men oavsett hur behoven ser ut kan personal och anhöriga använda en och samma app i mobilen, säger Niklas Granung.

Även nyheter inom medicinpåminnare förbättra trygghet och självständighet.
– På Leva & Fungera visar vi upp flera nya produkter, säger Niklas Granung.

Artikeln publicerades 2019-02-08

Publicerat av
Redaktionen