Nya ”Min FASS” skräddarsyr informationen om läkemedel

Publicerat av
Valter Bengtsson
Dela

Snart blir läkemedelsinformationen på Fass.se mer anpassad för personliga behov. ”Min Fass” lanseras i början av december och då kan du skräddarsy informationen för egna behov.

De nya personliga webbsidorna kan bli till stor nytta för den som har mycket att hålla reda på. Om man dessutom är intresserad av att följa forskningen och annan utveckling på läkemedelsfronten finns ännu fler värdefulla funktioner.

Fass har sedan länge varit den viktigaste informationskällan när det gäller läkemedel. I det tysta har webbversionen, som lanserades för drygt sex år sedan, blivit en mycket populär webbtjänst.
Antalet besök är tio gånger fler än Läkemedelsindustriföreningen, LIF, ursprungligen hade räknat med.

Annons

– Min Fass är fortfarande under utveckling och allt kommer inte att vara klart vid premiären i december. Vi jobbar bland annat med att lägga in mycket information om vaccinationer, som är ett område med många myter. Här ska vi ge en redovisning av det vetenskapliga läget. Det blir klart en bit in på nästa år, säger Per Manell som ansvarar för Fass.se hos LIF.

Redan nu kan man via webbsajten ställa frågor till tillverkarna men nu i vinter utökas den möjligheten genom att webbesökarna får möjlighet att chatta i realtid med läkemedelsbolagen.

De första chattarna kommer att öppna i början av 2008. Om man exempelvis läser om Alvedon på Fass.se kommer man att se om chatten är aktiv eller inte. Om chatten då är öppen kan man prata direkt med en representant för läkemedelsföretaget. Om chatten är stängd kan man ändå skicka en fråga till företaget och man slipper sitta i en telefonkö och vänta.

Annons

– Det här är kanske inte något som får en pensionär att hoppa högt men för föräldrar tror jag att detta är jättebra. Samtalen i Sverige blir allt mer internetbaserade och vi anpassar oss, säger Per Manell.

Fass finns på www.fass.se

Nästa nummer av Föräldrakraft har en guide till rätt läkemedelsinformation. Utkommer 7 december 2007.

Annons

Artikeln publicerades 2007-11-08

Publicerat av
Valter Bengtsson