Annons för LSS-skolan

 

Annons för LSS-siolan

 

Annons för LSS-skolan
HejaOlika om assistans

- Inför Almedalen har jag valt att prioritera funktionshinderrörelsen och inbjudningar till utfrågningar och debatter kring LSS och assistans. Det säger Lena Hallengren till HejaOlika inför politikerveckan som drar igång nu på söndag.

Krisen är akut för många assistansanordnare. Vart fjärde företag riskerar att läggas ned. - Anordnare lever under ständig stress, säger Hanna Kauppi, KFO.

Föräldrakraft frågade sex familjer som har barn med omfattande funktionsnedsättningar vad det skulle innebära om barnet förlorade sin personliga assistans.

Sedan hon var ett år har föräldrarna larmat om att hon behöver personlig assistans för kunna bo kvar hemma. Men inte ens när de på grund av överansträngning förbjöds lyfta sin dotter fick de gehör. Nu har de samlat in pengar på egen hand för att Eija, 3, ska kunna få personlig assistans under deras rehabilitering. Här är deras berättelse. 

DEBATTARTIKEL. Regeringens gör ett stort nummer av att de slopar besparingskravet som LSS-utredningen har. Det är inget annat än ett desperat försök att skyla över sin egen politik, en rökridå.

Flera miljarder kan sparas på LSS genom att kasta ut bolag som håller på med fusk och illegal verksamhet. Det hävdade Elisabeth Svantesson vid Moderaternas presentation av 2018 års vårmotion.

En delseger för alla som berörs av LSS, lagen om stöd och service. Så kan dagens besked från Lena Hallengren om slopat spardirektiv för LSS-utredningen sammanfattas.

Nu växer kraven på att socialdemokraterna måste ta spardirektivet för LSS-utredningen. Riksförbundet FUB kräver idag även att utredaren Gunilla Malmborg byts ut.

"Utredningen ska inte vara begränsad av besparingskravet." Ett sådant tilläggsdirektiv vill Miljöpartiet ge till den pågående LSS-utredningen, enligt uppgifter till Sveriges Radios Ekot.

Regeringen har lyft fram jämlikhet mellan könen som ett viktigt mål när det gäller personlig assistans. Nu kommer Socialstyrelsen med nya siffror som visar på rakt motsatt utveckling. - Det är anmärkningsvärt att skillnaderna inte bara kvarstår utan även har ökat något inom vissa insatser, säger Karin Flyckt, Socialstyrelsen.

Senaste artiklarna

Tankesmedja, maraton och hackaton. Allt på en gång och med totalt fokus på LSS.
Under Almedalsveckan samlades...

Kristdemokraterna ger idag nytt besked: Skattelättnaden ska behållas för personer med sjuk- och aktivitetsersättning...

- Vi är förfärade över KD:s besked idag att ta bort den av regeringen införda skattesänkningen på sjuk- och...

Jag kan slå vad om att du inte läst FUB:s rapport ”Fångad i fattigdom”. Gör det och visa att du tror på svensk humanism.

En granskning publicerad i webbtidningen Dagens Arena är mycket kritisk till Moderaternas planer på skattehöjningar...

Följ oss

HejaOlika på sociala medier

           


Föräldrakraft på sociala medier

           

Om HejaOlika

hejaolika.se utges av förlaget FaktaPress AB. För mer information om FaktaPress, besök webbsidan www.faktapress.se