Annons för LSS-skolan

 

Annons för LSS-siolan

 

Annons för LSS-skolan
HejaOlika om Almedalen

Tankesmedja, maraton och hackaton. Allt på en gång och med totalt fokus på LSS.
Under Almedalsveckan samlades ett ”järngäng” en bit utanför ringmuren i Visby för tillsammans hitta lösningar på problemen inom LSS.

Bildreportage: LSS-maraton i Almedalen 2018 Linnea Bengtsson ons 2018-07-11 - 12:23

Den 5-6 juli 2018 anordnade ABH Utbildning och Föräldrakraft /HejaOlika för första gången ett LSS-maraton för att lösa aktuella frågor inom LSS. Två olika lag diskuterade under 24 timmar, varefter man presenterade förslag på lösningar. Fotograf Linnea Bengtsson dokumenterade. (För att se en bild i större format, klicka på den.)

- Inför Almedalen har jag valt att prioritera funktionshinderrörelsen och inbjudningar till utfrågningar och debatter kring LSS och assistans. Det säger Lena Hallengren till HejaOlika inför politikerveckan som drar igång nu på söndag.

Kommer du inte till Almedalen? Inga problem. Du kan ändå delta i Föräldrakrafts och ABH Utbildnings engångstankesmedja om LSS.

- Vi tycks ha små möjligheter att påverka LSS-utredningen, men desto viktigare att nå alla blivande riksdagspolitiker och ministrar, så att dåliga förslag läggs i papperskorgen så snabbt som möjligt, säger Cecilia Blanck, föreningen JAG.

Nu är flera lag klara till LSS-maraton i Almedalen - vår ”engångstankesmedja” för att hitta lösningar på aktuella LSS-frågor.
- Det är nu eller aldrig som gäller, säger Cecilia Ekholm om möjligheterna att påverka LSS-utredningen och beslutsfattarna.

ABH Utbildning och Föräldrakraft/Hejaolika.se inbjuder dig till en 24-timmars lösningsfokuserad LSS-diskussion under Almedalsveckan. 

DEBATT. Under politikerveckan i Almedalen 2016 och 2017 skedde en kraftfull diskriminering, då inga teckenspråkstolkar från Stockholms läns landsting beviljades. Rätten till information och möjligheten att kunna delta i samhället försvann, skriver Robin Slätt, ledamot i styrelsen för FHDBF, Föreningen för hörselskadade och döva barn med familjer

Föreningen JAG placerades mitt emot en nazistisk organisation under årets Almedalsvecka. Men nu tar föreningen strid mot nazisternas människosyn - genom en utställning om nazismens brott mitt i Almedalen.

Senaste artiklarna

Tankesmedja, maraton och hackaton. Allt på en gång och med totalt fokus på LSS.
Under Almedalsveckan samlades...

Kristdemokraterna ger idag nytt besked: Skattelättnaden ska behållas för personer med sjuk- och aktivitetsersättning...

- Vi är förfärade över KD:s besked idag att ta bort den av regeringen införda skattesänkningen på sjuk- och...

Jag kan slå vad om att du inte läst FUB:s rapport ”Fångad i fattigdom”. Gör det och visa att du tror på svensk humanism.

En granskning publicerad i webbtidningen Dagens Arena är mycket kritisk till Moderaternas planer på skattehöjningar...

Följ oss

HejaOlika på sociala medier

           


Föräldrakraft på sociala medier

           

Om HejaOlika

hejaolika.se utges av förlaget FaktaPress AB. För mer information om FaktaPress, besök webbsidan www.faktapress.se