Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare
Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare

 

Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare
HejaOlika om Fritid

SVERIGES RADIO. Halmstads kommun kräver vite av vårdföretaget Frösunda för att att företagets löfte om ökad insatser på individnivå och fritidsaktiviteter inte uppfyllts.

SVERIGES RADIO. Nu ska Borås göra en "Glada Hudik-föreställning". Det är teater-entusiasten Göran Lohne som nu går ut med ett upprop där han efterlyser personer som vill vara med.
CHEVALMEDIA. Antalet funktionsnedsatta ryttare har minskat drastiskt hos Hedemorabygdens RK. Anledningen är att landstinget har skurit ned i sina kostnader och då blir det för dyrt för den enskillde individen att rida.
HELA HÄLSINGLAND. Bland vuxna är nätdejting populärt, men det är inte lika vanligt att föräldrar använder nätet för att hitta vänner till sina barn. Men det gjorde Renee Moén. Och responsen var stark. Nu har hon tre lekträffar inbokade. – Jag hoppas och tror att några av de här barnen kommer kunna bli nya vänner till mina pojkar, säger hon.
SYDSVENSKAN. Richard Karlsson läste om sjuke Alfons Viberg Bengtsson som inte får bada med klassen – och tänkte på den livslånga kampen för sin egen sons rättigheter. "Någon måste hjälpa den här familjen – det var känslan", säger han.

SVT. Att ta sig ut i naturen med rullstol kan kännas svårt och omständligt, men familjen Nilsson i Ås som har två barn med funktionsnedsättning vill inspirera till ett aktivt friluftsliv.Johan och Linda Nilsson i Ås har två barn med funktionsnedsättning. Hjalmar 10 år föddes med mikrocefali som är en svår typ av hjärnskada, så han sitter i rullstol och behöver hjälp med allt. Han har även epilepsi. Lillebror Sixten 8 år har en utvecklingsstörning. Men att komma ut i naturen är inget som hindrar familjen som får mycket glädje och energi av de.

NORRTELJE TIDNING. Tack vare envishet och en unik båt kan Jonas Nilsson varje år hjälpa hundratals att komma ut på sjön. –Det handlar om rättvisa, säger Jonas.

SVT. Han är mannen som lägger all sin kraft på att ge personer med funktionsnedsättning möjlighet att komma ut på sjön. Med sin specialbyggda båt tar han med sina gäster ut till de finaste gäddvikar.

SYDSVENSKAN. Han vill hellre träna på gym och träffa kompisar än att bowla. Nu får en funktionshindrad 23-årig Lundabo rätt att själv välja. Förvaltningsrätten upphäver Lunds kommuns beslut.

FRIA TIDNINGAR. Ibland kryper han uppför ett berg, ibland tvingas han vända. Funktionsnedsättningen är inget som hindrar Anders Andrae från att ge sig ut i skog och mark. Genom föreningen Skogstur vill han göra naturen tillgänglig för fler.

Senaste artiklarna

- Jag kommer att finnas kvar till det att en ny ordförande utsetts. Jag ska också göra allt jag kan för att en ny...

- Nej, det där kan jag inte skriva, då kommer människor att tro att jag är knäpp. Så har Jonas Helgesson (”Grabben i...

Så kom den då – den analys av assistansmarknaden som Åsa Regnér beställt och som redan blivit hett omstridd....

Zandra Funelid inspirerades av anhöriga med funktionsnedsättningar och grundade därför sajten Fritidsinfo.se.

Bengt Westerberg anklagar idag regeringen för att - inför årets riksdagsval - ha utformat ”nödstoppet” på ett sätt...