Annons för LSS-skolan

 

Annons för LSS-siolan

 

Annons för LSS-skolan
HejaOlika om idrott

Riksdagens kulturutskott kräver att fler barn och unga med funktionsnedsättning inkluderas inom idrotten. Ett enigt kulturutskott föreslår att riksdagen uppmanar regeringen att ta initiativ till dialog med idrotten.

SVT. Barn med diagnoser som adhd och asperger idrottar i lägre utsträckning än andra barn. De barn med diagnoser som börjar idrotta slutar dessutom tidigare än andra barn på grund av för hårda krav och tävlingar. – Idrottsföreningar behöver bli bättre på att låta barn vara med utifrån sina egna förutsättningar, säger föreningen Attention Örebros ordförande.

PRESSMEDDELANDE. Barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) slutar idrotta tidigare än andra barn. Kraven blir för höga och idrottsrörelsen missar att fånga upp en stor del av befolkningen. Det visar en undersökning som Riksförbundet Attention har gjort.

SVT. Barn med diagnoser som adhd och asperger idrottar inte lika mycket som andra barn. Dessutom slutar de dessutom idrotta tidigare än andra barn på grund av för hårda krav och tävlingar, visar en stor enkätundersökning som SVT tagit del av.

AVESTA TIDNING. Falu SS startade en simgrupp för funktionsnedsatta. Det hyllas nu av kommunen – som ger föreningen tillgänglighetspriset. – Barn och ungdomar med funktionsnedsättning har också drömmar och mål, säger Tomas Viker i Falu SS, i ett pressmeddeladne.
SVERIGES RADIO. Marita Rantanen har en sjukdom som gör att hennes sinnen gradvis försämras. Gravt syn- och hörselskadad vägrar hon ge upp och satsar nu på att få tävla med sin häst.

SVERIGES RADIO. Niclas Wennerlunds dotter älskar att springa. Men då hon har en kognitiv funktionsnedsättning och det inte erbjöds någon löpträning som passade henne, bestämde sig Niclas för att ändra på det. - Det finns ju inte så mycket aktiviteter för just den här målgruppen, säger Niclas. Jag kontaktade flera olika idrottsföreningar men fick inga svar.

SVERIGES RADIO. Olympic Göteborg är ett basketlag för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. En av spelarna där är Jericho Ocampo Loong. När han upptäckte att laget fanns kände han att han hade hittat rätt.

SVERIGES RADIO. Hur är det att idrotta med en funktionsnedsättning? Hur öppna är klubbarna för att ta emot barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Krävs det något speciellt av klubben?

SVERIGES RADIO. Tove Söderdahls strokedrabbade son började träna handboll i ett lag med barn utan handikapp, men slutade då de andra barnens föräldrar ifrågasatte hans närvaro, berättar hon för P4 Stockholms Ylva Lilja.

Senaste artiklarna

Tankesmedja, maraton och hackaton. Allt på en gång och med totalt fokus på LSS.
Under Almedalsveckan samlades...

Kristdemokraterna ger idag nytt besked: Skattelättnaden ska behållas för personer med sjuk- och aktivitetsersättning...

- Vi är förfärade över KD:s besked idag att ta bort den av regeringen införda skattesänkningen på sjuk- och...

Jag kan slå vad om att du inte läst FUB:s rapport ”Fångad i fattigdom”. Gör det och visa att du tror på svensk humanism.

En granskning publicerad i webbtidningen Dagens Arena är mycket kritisk till Moderaternas planer på skattehöjningar...

Följ oss

HejaOlika på sociala medier

           


Föräldrakraft på sociala medier

           

Om HejaOlika

hejaolika.se utges av förlaget FaktaPress AB. För mer information om FaktaPress, besök webbsidan www.faktapress.se