Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare
Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare

 

Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare
HejaOlika om Maria Persdotter

DEBATT. Sluta kalla gruppbostäder för institution. De kan vara bra, mindre bra, och tyvärr ibland även riktigt dåliga. Men när LSS-utredningen föreslår försämringar måste vi strida för alla LSS-insatser, inte bara assistans. Gruppbostäder ska var bra boenden för dem som behöver en sådan.

- Det Stefan Löfven säger är inte trovärdigt.
Det säger RBU:s ordförande Maria Persdotter i en kommentar till statsministerns uttalande om LSS-utredningens tankar om försämrad assistans.

Lagrådsremissen om nya assistansregler innehåller viktiga förbättringar. Det anser både RBU:s ordförande Maria Persdotter och Cecilia Blanck, Föreningen JAG.

- Förslaget måste ändras så att en omprövning bara ska omfatta ändrade förhållanden. Annars innebär förslaget att Försäkringskassans tolkningar kommer in bakvägen.
Det skriver RBU:s Maria Persdotter och Henrik Petrén i ett yttrande över regeringens förslag till ”nödstopp” för assistansomprövningar.

Pufftext blog

Men liksom i dagens ”nådiga lunta” är vissa personer viktigare än andra! Vår LSS-grupp är inte så stor och därför oviktig för våra makthavare?

LSS-utredningen har gått in i en ny, allvarlig fas. Och den hetaste frågan nu är om kommunerna ska överta ALL personlig assistans.
- Det vore en katastrof. När man förlorar den statliga assistansen och hamnar hos kommunen kan vad som helst hända, säger Maria Persdotter, RBU.

Regeringen får hård kritik för besparingarna inom personlig assistans.
RBU och FUB har de senaste dagarna helt underkänt statsrådet Åsa Regnérs nya uppdrag till Försäkringskassan och kommunerna.

GP - DEBATT. Socialdemokraternas nya paroll ”Trygghet i en ny tid” gäller i alla fall inte för dem som behöver den bäst. Det blir nämligen allt svårare att bli beviljad personlig assistans för människor med omfattande funktionsnedsättningar – på order av regeringen, skriver Maria Persdotter och Patrik Tropp, RBU.

DAGENS SAMHÄLLE. Personer med omfattande funktionsnedsättningar har fått neddragen eller helt indragen assistans. Och många människor är nu oroliga för att de står i tur att drabbas. En oro som är befogad enligt en ny undersökning bland kommunernas LSS-handläggare.

SVD - DEBATT. Nej, Ann-Marie Begler, det är inte vårt fel att människor med funktionsnedsättning och deras familjer är djupt oroliga. Försök har gjorts förut att skylla oron för indragen eller minskad personlig assistans på funktionshinderrörelsen. Men det är ett lumpet sätt att skylla ifrån sig, skriver företrädare för RBU.

Senaste artiklarna

DEBATT. Sluta kalla gruppbostäder för institution. De kan vara bra, mindre bra, och tyvärr ibland även riktigt...

- Det Stefan Löfven säger är inte trovärdigt.
Det säger RBU:s ordförande Maria Persdotter i en kommentar till...

Statsminister Stefan Löfven avvisar förslaget att ta bort rätten till personlig assistans för barn och äldre.

Guy Lööv, tidigare sakkunnig hos statsrådet Åsa Regnér, uttalar sig nu om besparingarna i utkastet från LSS-...

DEBATTARTIKEL. Den svenska regeringen borde ha skämts när vi i fredags fick veta att Europarådet är oroligt över vad...

Följ oss

HejaOlika på sociala medier

           


Föräldrakraft på sociala medier

           

Om HejaOlika

hejaolika.se utges av förlaget FaktaPress AB. För mer information om FaktaPress, besök webbsidan www.faktapress.se