Foto på Bästa LSS-kommun-vinnare 2017.

Vi gratulerar vinnarna i 2017 års Bästa LSS-kommun!

HejaOlika om Maria Persdotter

Men liksom i dagens ”nådiga lunta” är vissa personer viktigare än andra! Vår LSS-grupp är inte så stor och därför oviktig för våra makthavare?

LSS-utredningen har gått in i en ny, allvarlig fas. Och den hetaste frågan nu är om kommunerna ska överta ALL personlig assistans.
- Det vore en katastrof. När man förlorar den statliga assistansen och hamnar hos kommunen kan vad som helst hända, säger Maria Persdotter, RBU.

Regeringen får hård kritik för besparingarna inom personlig assistans.
RBU och FUB har de senaste dagarna helt underkänt statsrådet Åsa Regnérs nya uppdrag till Försäkringskassan och kommunerna.

GP - DEBATT. Socialdemokraternas nya paroll ”Trygghet i en ny tid” gäller i alla fall inte för dem som behöver den bäst. Det blir nämligen allt svårare att bli beviljad personlig assistans för människor med omfattande funktionsnedsättningar – på order av regeringen, skriver Maria Persdotter och Patrik Tropp, RBU.

DAGENS SAMHÄLLE. Personer med omfattande funktionsnedsättningar har fått neddragen eller helt indragen assistans. Och många människor är nu oroliga för att de står i tur att drabbas. En oro som är befogad enligt en ny undersökning bland kommunernas LSS-handläggare.

SVD - DEBATT. Nej, Ann-Marie Begler, det är inte vårt fel att människor med funktionsnedsättning och deras familjer är djupt oroliga. Försök har gjorts förut att skylla oron för indragen eller minskad personlig assistans på funktionshinderrörelsen. Men det är ett lumpet sätt att skylla ifrån sig, skriver företrädare för RBU.

Förhoppningarna om ett nödstopp för indragningarna av assistans grusades på onsdagseftermiddagen. Det nya regleringsbrevet till Försäkringskassan innehåller inga förändringar som på ett tydligt sätt minskar risken för att kastas ur assistanssystemet.
EXPRESSEN. Rörelsehindrade barn och unga (RBU) begärde akut krismöte med Åsa Regnér för flera månader sen om åtstramningarna i assistansersättningen. Men ministern vägrar - och hänvisar till att hon är "personlig vän" med RBU:s ordförande, Maria Persdotter. – Jag kan förstå att det inte är så kul att konfronteras med berättelser om de här barnen, säger Maria Persdotter, RBU:s förbundsordförande.

SVD - DEBATT. Problemet med de direktiv som regeringen har gett utredaren är att man redan från början har bestämt att personlig assistans kostar för mycket. Det skriver Maria Persdotter och Henrik Petrén, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, i en replik.

Ett omedelbart stopp för alla nya beslut som innebär att barn och familjer förlorar personlig assistans. Det kräver RBU i ett nytt uttalande idag.

Senaste nyheterna

Tidigare ärkebiskopen KG Hammar ställer sig på barrikaderna för LSS och personlig assistans. - Det känns som att vi...

Lennart Jönsson har mött många människor som fått drömmen om ett jobb uppfylld. Och för att dessa personer ska bli...

PRESSMEDDELANDE. Under tisdagen avslöjades 2017 års vinnare i tävlingen Bästa LSS-kommun. Segern togs hem av...

Webbplatsen opratat.se är ett nylanserat samtalsverktyg som ska göra det lättare för barn och vuxna att prata om...

När jag skrev min förra text, om vad som gäller nu för omprövningar och lagändringar, skrev jag att det fortfarande...

Lediga platser

Nya lediga platser inom skolor, boenden och andra verksamheter för personer med funktionsnedsättningar.

Homsan driver daglig verksamhet för personer som omfattas av LSS. Vi...

Vinkelns HVB ligger i Bergsjö i Nordanstigs kommun i...

Konstskolan LINNEA är en 3-årig eftergymnasial Konst-och Kulturutbildning/...

Utbildningar och konferenser

Du får under dagen grundläggande kunskaper om de vanligaste...

Välkommen till en metodutbildning i lösningsfokuserat förhållningssätt med...

Välkommen till en kursdag om stöd och anpassningar för elever med...

Om HejaOlika

hejaolika.se utges av förlaget FaktaPress AB. För mer information om FaktaPress, besök webbsidan www.faktapress.se