Annons för LSS-skolan

 

Annons för LSS-siolan

 

Annons för LSS-skolan
HejaOlika om NPF

De första skolåren var tuffa för Marcus Sande, 15. I fyran bytte han därför till en skola med större tolerans för elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, vilket har påverkat självförtroendet mycket. 

GEFLE DAGBLAD. Sara Mellberg är den fasta punkten i en familj där maken är en ”popcornmaskin” och de tre pojkarna har olika diagnoser. Nu vill hon sprida kunskap om neuropsykiatriska störningar. – Inget konstigt, inget att skämmas över, vi försöker vända det till styrkor.
SVT. För barn med ADHD eller autism i Luleå kan ett nytt skolår kan innebära att den jobbiga kampen för att få en fungerande skolmiljö måste börja om från ruta ett.
METRO - DEBATT. De allra flesta svenskar har numera hört talas om våra diagnoser. Bara för 10-15 år var de okända för den stora allmänheten. Men att man hört talas om något innebär inte att man verkligen vet något om det saken gäller, skriver Ann-Kristin Sandberg, ordförande Riksförbundet Attention
LÄRARNAS NYHETER. När Beppe Singer fick veta att han har adhd föll flera bitar på plats. Nu förstår han bättre varför han blev den person han blev.
PRESSMEDDELANDE. I september kommer Hjärnfonden att lansera en informationskampanj om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF. Vi vill sprida information om skolsituationen för barn med NPF och skapa uppmärksamhet kring NPF och behovet av att förbättra stödet till elever med funktionsnedsättning i skolan mot bakgrund av den forskning, pedagogik och erfarenhet som finns, men som inte tillämpas.
SVT. ADHD-diagnoserna ökar och cirka 300 barn står i kö för utredning i Värmland. Barn- och ungdomspsykiatrin vill dra ner på antalet utredningar. Samtidigt är det hårda krav på skolan att elever med inlärningssvårigheter ska utredas.
SVT. Åsa Nyberg jobbar med att strategiskt utveckla det specialpedagogiska arbetet i Jönköpings kommun. När hon ser reportaget om Pauline Wågström berättar hon att det är vanligt att elever med Asperger och andra typer av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan klara låg- och mellanstadiet på ett bra sätt, för att sedan bli mer isolerade i högstadiet.
MITT I. En under en eftermiddag ska ungdomar med ADHD och Aspergers syndrom ska få lära sig rappa. Bakom eventet ligger Täbybon Elin Tellebo.
SVERIGES RADIO. Barn med särskilda behov i skolan kostar för mycket. Det menar de styrande politikerna i Eskilstuna och föreslår därför att stödpengen till elever med exempelvis ADHD ska halveras.

Senaste artiklarna

Tankesmedja, maraton och hackaton. Allt på en gång och med totalt fokus på LSS.
Under Almedalsveckan samlades...

Kristdemokraterna ger idag nytt besked: Skattelättnaden ska behållas för personer med sjuk- och aktivitetsersättning...

- Vi är förfärade över KD:s besked idag att ta bort den av regeringen införda skattesänkningen på sjuk- och...

Jag kan slå vad om att du inte läst FUB:s rapport ”Fångad i fattigdom”. Gör det och visa att du tror på svensk humanism.

En granskning publicerad i webbtidningen Dagens Arena är mycket kritisk till Moderaternas planer på skattehöjningar...

Följ oss

HejaOlika på sociala medier

           


Föräldrakraft på sociala medier

           

Om HejaOlika

hejaolika.se utges av förlaget FaktaPress AB. För mer information om FaktaPress, besök webbsidan www.faktapress.se