Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare
Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare

 

Annons för utbildning om helhetslösningar som anordnare
HejaOlika om skola

 

 

Hur går det i skolan för barn med funktionsnedsättning? Om det har beslutsfattarna egentligen ingen aning. Därmed är det upplagt för nya felsatsningar, menar Fredrik Malmberg.

Trots regeringens nya läsa-skriva-räkna-garanti galopperar skolan mot en allvarlig kris. Och de som kan drabbas hårdast är elever i behov av särskilt stöd.

Bristande tillgänglighet i skolan prövas för första gången i rullstol nu i maj. Fallet gäller en skola i Vara i Västergötland som stämts av DO för att man inte rättat till brister i rullstolsramper.

SKARABORGS LÄNS TIDNING. En förälder i Skara har överklagat Skara kommuns beslut om skolskjuts för sitt barn till förvaltningsrätten.

PRESSMEDDELANDE. Redan innan skolstarten börjar Socialdemokraternas oförmåga att hantera skolskjutsupphandlingen märkas hos tusentals stockholmare med funktionsnedsättning.

SR. Alla som är blinda eller gravt synskadade måste få lära sig blindskrift i skolan, det måste in i skollagen. Det kräver Synskadades riksförbund.

HANDIKAPPFÖRBUNDEN - REMISSVAR. Betänkandet På goda grunder - en åtgärdsgaranti för läsning, skrivning och matematik. Sammanfattningsvis ser vi mycket positivt på utredningens förslag. Utredningens ambition är att komma tillrätta med problemet att stödet till elever i behov av särskilt stöd vanligen uppmärksammas och sätts in alltför sent.
STOCKHOLM DIREKT. Tioårige Milo Zoc har kastats ut ur Svedenskolan i Mälarhöjden, något som kan bryta mot lagen. "Jag har aldrig varit med om att en grundskola har skrivit ut en elev", säger Fredrika Brickman, enhetschef på Skolinspektionen.
HELSINGBORGS DAGBLAD. Helsingborgs stad kan drabbas av miljonböter. Förvaltningsrätten ger Skolinspektionen rätt. För ungefär ett år sedan kom Skolinspektionen fram till att Resursskolan Maria Park inte följer skollagen. Detta eftersom skolan inte är öppen för alla elever, något som lagen säger att kommunala grundskolor måste vara.
SPSM. Goda relationer, samsyn och samarbete är ledord i arbetet mot lång och olovlig frånvaro i skolan. I årets sista nummer av Lika värde kan du läsa om skolor som tagit ett grepp om problematiken och om vad forskningen visar när det gäller frånvaro.

Senaste artiklarna

- Jag kommer att finnas kvar till det att en ny ordförande utsetts. Jag ska också göra allt jag kan för att en ny...

- Nej, det där kan jag inte skriva, då kommer människor att tro att jag är knäpp. Så har Jonas Helgesson (”Grabben i...

Så kom den då – den analys av assistansmarknaden som Åsa Regnér beställt och som redan blivit hett omstridd....

Zandra Funelid inspirerades av anhöriga med funktionsnedsättningar och grundade därför sajten Fritidsinfo.se.

Bengt Westerberg anklagar idag regeringen för att - inför årets riksdagsval - ha utformat ”nödstoppet” på ett sätt...