Appen ger makten till barnen – nu hyllas RättVisat

Appen RättVisat har gjort succé. Appen underlättar för barn och unga med funktionsnedsättningar att berätta om sig själva. Nu har Bräcke diakoni utsetts till ”Årets bästa idéburna samhällsförbättrare” tack vare appen.

App-nyheten BudEye skapar rutin i vardagen

'- Jag var supertrött på våra analoga scheman och kalendrar som ofta gick söner eller försvann

Det började när Jimmy Sundbom letade efter ett elektroniskt hjälpmedel till sin dotter. Och nu på Leva & Fungera, tre år senare, lanserar han nya appen BudEye Calendar. Målgruppen är personer med NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som behöver hjälp med struktur i vardagen. – Jag var supertrött på våra analoga scheman och kalendrar som ofta gick […]

Appen som kan hjälpa ditt barn att bli mer aktivt

Appens förslag på aktiviteter kan anpassas för det egna barnets intressen.

Många barn har svårt för att komma ut på aktiviteter. Kan en ny app ändra på det? Det tror Annika Melin på Språkbussen, som på Leva & Fungera låter besökarna testa en helt ny app för att välja fritidsaktiviter.

Hela högstadiet i en app

– Det tar på självkänslan att inte kunna hänga med och att få höra att man är lat

Inte hunnit anteckna på lektionen? Tappat bort viktiga papper? Saknas inlästa skolböcker? Kommit efter på grund av sjukdom? Ja, då är det ofta kört för elever som har svårigheter med att läsa, skriva och räkna. Och även om föräldrarna ställer upp så gott de kan räcker det inte för att komma ikapp. Men nu kan allt förändras!

Mobilspel ska behandla ADHD

I "Project Evo" tvingas spelaren ta snabba beslut

Ett nytt mobilspel ska kunna användas för att behandla ADHD, autism och depression. Spelet ”Project Evo” har godkänts i åtta kliniska studier och nu väntar man på att det amerikanska läkemedelsverket, FDA, ska godkänna det som ett läkemedel, skriver Veckans affärer.

Unga får stenkoll på diabetes med ny app

Det unika med appen är direktkontakten mellan patienten och vården

På Astrid Lindgrens barnsjukhus ska en ny app ska lära unga med barndiabetes sambanden mellan kost, insulinbehov och träning – samt hjälpa vården och patienter att ha direktkontakt med varandra.

Mycket svenskt bland årets bästa app-nyheter

Bild Undra|asl_700.jpg|Bild Claro|Bild Daycape|Bild Mattetavlan|Bild Prata|Bild Resledaren|Bild Språkkistan|Bild Svaapp|Bild Zyro

Föräldrakrafts Tina Wiman har valt ut tio nya appar för inlärning, bildstöd och kommunikation. I takt med att surfplattorna ökat har de svenska utvecklarna blivit fler, och åtta av de tio apparna i vår lista är faktiskt utvecklade i Sverige!

Äntligen fick Ulrika vara huvudpersonen för en kväll

Elisabeth Sandlund skriver om sin dotters Ulrika framträdande på en scen i Malmö.

KRÖNIKA. Elisabeth Sandlund skriver om att hennes dotter Ulrika äntligen får stå i centrum och själv berätta sin historia, tack vare sin älskade Ipad. Men berättelsen har en baksida. Det är svårt att få personal på gruppboendet att ta till sig tekniken. ”Vi förstår ändå vad hon vill”, är en av invändningarna.