Reaktion på remissen: LSS-utredningen är usel rakt igenom

Cecilia Blanck tillsammans med medlemmar i Föreningen JAG. Foto: Linnea Bengtsson

Lägre assistansersättning för närstående riskerar att bli verklighet. Liksom att personer med psykiska funktionsnedsättningar kastas ut från personlig assistans. Det befarar Cecilia Blanck, verksamhetschef på Föreningen JAG, kan bli konsekvenser av att regeringen nu sänder ut den kritiserade LSS-utredningen på remiss. – LSS-utredningen är en usel produkt rakt igenom. Den innehåller inga lösningar på de […]

Riksföreningen JAG: Lagändringen räddar inte barnen

Cecilia Blanck

Riksföreningen JAG underkänner det förslag till ändring av LSS som regeringen idag presenterade. – Lagändringen om andning är bra. Men resten är ett spel för gallerierna som inte kommer att rädda barnen, säger Cecilia Blanck.

Äntligen lyssnar regeringen – Föreningen JAG om förhöjda beloppet

Under års tid har JAG kämpat för att regeringen ska lyssna - nu utlovar Åsa Regnér ett lagförslag. Foto: JAG.

Åsa Regnérs nya besked om assistansersättningen har mötts med skepsis och misstro bland många inom funktionshinderrörelsen.
Men på ett område får Åsa Regnér beröm – förslaget att det ”förhöjda timbeloppet” ska kunna variera över en längre period än en månad.

”Finansministern skapar stor oro och skadar LSS”

Cecilia Blanck anser att finansminister Magdalena Andersson har föregripit den kommande LSS-utredningen. Foton: Linnea Bengtsson.

’- Att ställa utsatta grupper mot varandra är en usel och cynisk politik. Magdalena Andersson föregriper också den av regeringen aviserade översynen av LSS, Lagen om stöd och service åt vissa funktionshindrade, när hon deklarerar att det finns ”luft i systemet”.
Det säger Assistansanordnarnas ordförande Cecilia Blanck.