Reaktion på remissen: LSS-utredningen är usel rakt igenom

Cecilia Blanck tillsammans med medlemmar i Föreningen JAG. Foto: Linnea Bengtsson

Lägre assistansersättning för närstående riskerar att bli verklighet. Liksom att personer med psykiska funktionsnedsättningar kastas ut från personlig assistans. Det befarar Cecilia Blanck, verksamhetschef på Föreningen JAG, kan bli konsekvenser av att regeringen nu sänder ut den kritiserade LSS-utredningen på remiss. – LSS-utredningen är en usel produkt rakt igenom. Den innehåller inga lösningar på de […]

Riksföreningen JAG: Lagändringen räddar inte barnen

Cecilia Blanck

Riksföreningen JAG underkänner det förslag till ändring av LSS som regeringen idag presenterade. – Lagändringen om andning är bra. Men resten är ett spel för gallerierna som inte kommer att rädda barnen, säger Cecilia Blanck.

Här är stjärnorna i nya realityserien om personlig assistans

Kära assistent-collage. Foton: Linnea Bengtsson.|Kära assistent|Amina|Emilia|Isak|Andreas|Jenny|Norea|Henrik

I vinter släpper JAG Personlig assistans en egen realityserie på nätet. Vi får möta Amina, Henrik och Isak, som alla är assistansanvändare, och följer dem i vardagen under några veckor. #Kära-assistent heter serien som JAG tagit fram i samarbete med producent Sara Bengtsson.

JAG tar strid mot nazisterna i Almedalen

Cecilia Blanck

Föreningen JAG placerades mitt emot en nazistisk organisation under årets Almedalsvecka. Men nu tar föreningen strid mot nazisternas människosyn – genom en utställning om nazismens brott mitt i Almedalen.

Äntligen lyssnar regeringen – Föreningen JAG om förhöjda beloppet

Under års tid har JAG kämpat för att regeringen ska lyssna - nu utlovar Åsa Regnér ett lagförslag. Foto: JAG.

Åsa Regnérs nya besked om assistansersättningen har mötts med skepsis och misstro bland många inom funktionshinderrörelsen.
Men på ett område får Åsa Regnér beröm – förslaget att det ”förhöjda timbeloppet” ska kunna variera över en längre period än en månad.

Julmarknad anmäls för diskriminering

"Vi upplever alla saker på olika sätt

Inför ett besök på Hovstallets julmarknad i Stockholm fick några medlemmar i JAG svaret att endast assistenter till personer som ”har förmågan att uppskatta marknaden” skulle få gratis inträde. Nu har händelsen anmälts till DO och polisen för diskriminering.

Alternativ till daglig verksamhet behövs även för personer med de största behoven

Cecilia Blanck. Foto: Linnea Bengtsson.

DEBATTARTIKEL. Det behövs en helt ny form av arbetsmarknadspolitiskt stöd, skriver Cecilia Blanck i en debattartikel. Arbetet med att utveckla det nya stödet börjar nu. Föreningen JAG har stöd av Arvsfonden för pilotprojekt på fem platser runt om i landet för att skapa praktikplatser för personer som har störst funktionsnedsättningar.