När vargtimmen kommer

Mamma och barn

Jag var så trött den där natten. Vi hade sedan några dygn haft flera sjuka assistenter, och din pappa och jag hade turats om att vara med dig och samtidigt försöka sköta våra jobb de timmar du var på förskolan. Din sömn var så skör. Varje gång jag trodde att du somnat och lade dig […]

Det enda vi vet är nu

Anna och Agnes Pella.

Av någon anledning känner jag mig märkligt lugn dessa dagar. Kanske är det för att vi levt med beredskap på det värsta i snart 17 år – och att den erfarenheten gjort att vi aldrig vet hur morgondagen ser ut. För visst var det så, redan på neonatalen den där sommaren 2003, att vi alla […]

Den sista krönikan

Yvonne och Sören Olsson. Foto: Linnea Bengtsson

Krönika av Yvonne och Sören Olsson: Under många år så visste vi att vi en dag skulle förlora vår son i den sjukdom som han hade utvecklat som en följd av sitt medfödda hjärtfel. Vi trodde att vi kunde planera och förbereda oss för hur det skulle bli. Men det fungerar inte så.

Behöver du dina bekymmerglasögon?

Yvonne och Sören Olsson. Foto: Linnea Bengtsson

YVONNE OCH SÖREN OLSSON. Många av oss upplever att livet ofta är en smärtsam tillvaro, även om vi kan gå med på att det finns undantag då vi mår ganska bra. Men hur förhåller det sig egentligen – är det verkligen så? Eller är det ett omedvetet val vi gör, när vi fokuserar på det mörka och det som orsakar smärta?

Hur hanterar man det värsta som kan hända?

Yvonne och Sören Olsson. Foto: Linnea Bengtsson|Yvonne och Sören Olsson. Foto: Linnea Bengtsson

Nyheterna om Dante grep tag i hela landet. Pojken med Downs syndrom som försvann efter en promenad med sin hund i Falkenberg. Denna tragiska händelse, tillsammans med vad som hände Erik som sköts till döds av poliser i Stockholm, är händelser som vi kommer bära med oss.

I skuggan av lillebror

Sara Hellman.

KRÖNIKA. I skuggan av Nils. Jag brukar skoja om att det skulle bli namnet på min självbiografi om jag någonsin skulle skriva en sådan. När Nils hör det skrattar han så att han kiknar.

Känslor i skolan

Sören Olsson skriver krönikor i varje nummer av Föräldrakraft.

Det är närmast ofattbart att praktiskt taget all undervisningstid i grund­skola och gymnasium ägnas åt att träna intellektuella färdigheter medan inte en enda lektionstimme ägnas åt emotionella färdigheter, skev professor Carl-Gerhard Gottfries i en debattartikel förra året.