Mobilspelet som gör det roligt att leva hälsosamt
Spela på mobilen, och få ett hälsosammare och rörligare liv….
Spela på mobilen, och få ett hälsosammare och rörligare liv….
Appen RättVisat har gjort succé. Appen underlättar för barn och unga med funktionsnedsättningar att berätta om sig själva. Nu har Bräcke diakoni utsetts till ”Årets bästa idéburna samhällsförbättrare” tack vare appen.
Karin Ohlis, 75 år och pensionerad lärare, ligger varje vecka på topplistan med sin app Skolstil.
Appen har nu funnits i sex år men fortsätter att hitta massor av nya användare, varje vecka.
Det började när Jimmy Sundbom letade efter ett elektroniskt hjälpmedel…
Många barn har svårt för att komma ut på aktiviteter. Kan en ny app ändra på det? Det tror Annika Melin på Språkbussen, som på Leva & Fungera låter besökarna testa en helt ny app för att välja fritidsaktiviter.
Inte hunnit anteckna på lektionen? Tappat bort viktiga papper? Saknas inlästa skolböcker? Kommit efter på grund av sjukdom? Ja, då är det ofta kört för elever som har svårigheter med att läsa, skriva och räkna. Och även om föräldrarna ställer upp så gott de kan räcker det inte för att komma ikapp. Men nu kan allt förändras!
Ett nytt mobilspel ska kunna användas för att behandla ADHD, autism och depression. Spelet ”Project Evo” har godkänts i åtta kliniska studier och nu väntar man på att det amerikanska läkemedelsverket, FDA, ska godkänna det som ett läkemedel, skriver Veckans affärer.
På Astrid Lindgrens barnsjukhus ska en ny app ska lära unga med barndiabetes sambanden mellan kost, insulinbehov och träning – samt hjälpa vården och patienter att ha direktkontakt med varandra.
Föräldrakrafts Tina Wiman har valt ut tio nya appar för inlärning, bildstöd och kommunikation. I takt med att surfplattorna ökat har de svenska utvecklarna blivit fler, och åtta av de tio apparna i vår lista är faktiskt utvecklade i Sverige!
KRÖNIKA. Elisabeth Sandlund skriver om att hennes dotter Ulrika äntligen får stå i centrum och själv berätta sin historia, tack vare sin älskade Ipad. Men berättelsen har en baksida. Det är svårt att få personal på gruppboendet att ta till sig tekniken. ”Vi förstår ändå vad hon vill”, är en av invändningarna.
Vi använder cookies på denna webbplats. Läs mer i vår data- och integritetspolicy.