Dubbel assistans får Gustavs vardag att funka
Sedan Gustav Johansson, 22 år, flyttade hemifrån har han behövt…
Sedan Gustav Johansson, 22 år, flyttade hemifrån har han behövt…
17-åringen har svåra och täta epilepsianfall. Nu nekas han dubbelassistans…
Den 1 januari 2023 infördes den största lagändringen i LSS-lagstiftningens…
Vilket stöd behöver familjer som lever med väntesorg? Och vad…
Vården av epilepsi har stora brister, trots att Socialstyrelsen för…
Alltför få patienter opereras för sin epilepsi och väntan på en kirurgisk behandling är ofta väldigt lång. Det konstaterar Socialstyrelsen i en förstudie och man föreslår nu att det tas fram ett kunskapsstöd i form av nationella riktlinjer.
GÄSTKRÖNIKA. Känslan av samhörighet och gemenskap. Den känslan är helt underbar och ger sådan lycka i kroppen. Det kände jag första gången jag och min familj fick träffa andra familjer i liknande situation som vi.
Birgitta Wiell berättar om sin son Niclas som drunknade i samband med ett epilepsianfall förra sommaren. ”Niclas var överallt och han älskade tända ljus. Så han får vara överallt här i huset”, säger hon.
”Tidigare hade jag inte vågat sitta här utan Atlas.” Så inleder Britta Blomqvist sin berättelse om hur Atlas blev Sveriges första epilepsihund. ”Han var bara en vecka gammal när jag kom på tanken att han skulle kunna utbildas till epilepsihund”, säger hon.
– Jag har förstått att det på en del socialförvaltningar finns dålig kunskap om epilepsi, säger barnmorskan Sonja Ekerstam.
Hon fick nyligen epilepsiföreningens Guldljuspris för sitt ingripande sedan det unga vietnamesiska paret blev fråntaget sin nyfödda baby med motiveringen att mamman har epilepsi.
Vi använder cookies på denna webbplats. Läs mer i vår data- och integritetspolicy.