”Det känns i magen när folk tycker att man kunde låta bli att leva”
Med en rullstol byggd som en likkista vill assistanskooperativet begrava…
Med en rullstol byggd som en likkista vill assistanskooperativet begrava…
Sten äter ute med jobbet. Han beställer en snaps till…
Några av Sveriges främsta stylister hjälper GIL med en ny kampanj för att uppmärksamma diskrimineringen av personer med funktionsnedsättningar. Satsningen ”Fashon Don’ts” kan ses på Nordstans torg i Göteborg. – Det är uppenbart när vi talar med förbipasserande att människor inte tänker på hur vår vardag kan se ut, säger Anders Westgerd.
Under natten har GIL genomfört en ny aktion mot diskriminering i Göteborg. Haga och andra utvalda stadsdelar har märkts ut som ”CP-fria” zoner genom sprejmålning och överklistrade turistkartor.
’- Det är rubbat att man inte tar större ställning för funktionsnedsattas rättigheter och möjligheter. Varför är det okej att det finns en grupp människor som utestängs från att delta i samhället? säger Anders Westgerd på GIL som i helgen lanserar nya ölen ”Stört Folk”.
Solidariteten med personer med funktionsnedsättning är alldeles för dålig, anser kooperativet GIL i Göteborg.
Därför lanserar man brädspelet ”Vad duktig du är!” för att öka engagemanget hos allmänheten.
De senaste två åren har 46 uteserveringar i Göteborg anmälts för bristande tillgänglighet. Bara var sjunde (14 procent) har rättat till bristerna.
– Polisen och kommunen delar ut tillstånd alldeles för lättvindigt och är dåliga på att se till att lagen efterföljs, säger Anders Westgerd på Gil i Göteborg.
För två år sedan lanserade de CP-ölen på Leva & Fungera. Nu laddar GIL upp med en ny kampanj inför årets mässa.
– Även denna gång kommer vi beröra ett tabubelagt ämne, säger Anders Westgerd, verksamhetsledare på GIL.
DEBATT. Sveriges radios reportrar vill i sina intervjuer pressa fram ett erkännande om att fler oanmälda inspektioner är rimligt, skriver Anders Westgerd, Gil, i denna debattartikel. De verkar sakna förmågan att se att det blir en absurd situation för den assistansberättigade.
60 minuter istället för utlovade 22.
Så lång tid tog det att resa mellan Västtrafiks och GIL:s kontor när kollektivtrafikens tillgänglighet testades 25 augusti.
Vi använder cookies på denna webbplats. Läs mer i vår data- och integritetspolicy.