Senaste nytt | HejaOlika

De senaste nyheterna i kronologisk ordning

Kommunikation handlar om  glädje och lust.  Annars kommer man ingen vart i alla fall. Foto: Anna Pella.

Almas kommunikation bygger på glädje

Via lustfyllda aktiviteter får Alma, 6, möjlighet att uttrycka och utveckla en alternativ och kompletterande kommunikation med sin omvärld. Idag blir det bland annat spel,

Mari-Louise Lorentzon bor i Nyvekvarn, på landet utanför Nyköping. Hon är gift och har tre barn.

En ambassadör för människor i utanförskap

Mari-Louise Lorentzon startar nya verksamheter ”på löpande band”. Hon ser sig som en ambassadör för människor i utanförskap. På jobbet, på Studieförbundet Vuxenskolan Sörmland, har

Riksdagen granskar barnförsäkringar

Barn med funktionsnedsättning nekas alltför ofta barnförsäkring av försäkringsbolagen. Det är slutsatsen i en rapport som Riksdagen tagit fram och som presenteras idag.

Ylva Johansson (till vänster) sa nej till Li Janssons och Svenskt näringslivs förslag om att konkurrensutsätta arbetsförmedlingen. "Det är inte mer konkurrens utan mer samarbete som behövs", menade Ylva Johansson.

S vill skapa gräddfil till jobben

Socialdemokraterna vill skapa en ”gräddfil” till arbetsmarknaden för personer med stora och komplexa behov av stöd. Det säger Ylva Johansson, partiets talesperson i arbetsmarknadsfrågor.

Lyssna på hela Föräldrakraft när du vill i din mobiltelefon - som här i en iPhone.

Lyssna på Föräldrakraft nr 2, 2013

Föräldrakraft nr 2, 2013 når prenumeranterna via posten runt den 22 mars. Som prenumerant får du ljudtidningen utan extra kostnad – men idag den 20

Eddie Wheeler. Foto: Josefine Larsson.

Eddie utmanar livet med musiken

Från en uppväxt i gipsvagga på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg till rockstjärna med världen som scen. Steget har inte varit så långt som det låter.

Därför får många unga aldrig någon motion

Många unga med funktionsnedsättning motionerar aldrig. Statliga Handisam menar att det kan bero på att kommunernas idrottsanläggningar ofta inte är tillgängliga för personer i rullstol.

Meritpoäng införs för teckenspråk

Regeringen föreslår att meritpoäng införs för ämnet svenskt teckenspråk för hörande. Det innebär en seger för unga med hörselskador som länge kämpat mot diskriminering.

Debatten om rätten att själv få bestämma över sitt liv tar nya former.

”Vi behandlas som uttjänta kylskåp”

Debatten om rätten att själv få bestämma över sitt liv tar nya former. Gamla uttjänta kylskåp väntas ”invadera” Göteborg under natten till fredag. Bakom kampanjen

Senaste nytt. Helt gratis. Direkt till din mejlbox en gång per vecka.

STÄNG
Skip to content