Senaste nytt | HejaOlika

De senaste nyheterna i kronologisk ordning

Riksdagen granskar barnförsäkringar

Barn med funktionsnedsättning nekas alltför ofta barnförsäkring av försäkringsbolagen. Det är slutsatsen i en rapport som Riksdagen tagit fram och som presenteras idag.

Ylva Johansson (till vänster) sa nej till Li Janssons och Svenskt näringslivs förslag om att konkurrensutsätta arbetsförmedlingen. "Det är inte mer konkurrens utan mer samarbete som behövs", menade Ylva Johansson.

S vill skapa gräddfil till jobben

Socialdemokraterna vill skapa en ”gräddfil” till arbetsmarknaden för personer med stora och komplexa behov av stöd. Det säger Ylva Johansson, partiets talesperson i arbetsmarknadsfrågor.

Lyssna på hela Föräldrakraft när du vill i din mobiltelefon - som här i en iPhone.

Lyssna på Föräldrakraft nr 2, 2013

Föräldrakraft nr 2, 2013 når prenumeranterna via posten runt den 22 mars. Som prenumerant får du ljudtidningen utan extra kostnad – men idag den 20

Eddie Wheeler. Foto: Josefine Larsson.

Eddie utmanar livet med musiken

Från en uppväxt i gipsvagga på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg till rockstjärna med världen som scen. Steget har inte varit så långt som det låter.

Därför får många unga aldrig någon motion

Många unga med funktionsnedsättning motionerar aldrig. Statliga Handisam menar att det kan bero på att kommunernas idrottsanläggningar ofta inte är tillgängliga för personer i rullstol.

Meritpoäng införs för teckenspråk

Regeringen föreslår att meritpoäng införs för ämnet svenskt teckenspråk för hörande. Det innebär en seger för unga med hörselskador som länge kämpat mot diskriminering.

Debatten om rätten att själv få bestämma över sitt liv tar nya former.

”Vi behandlas som uttjänta kylskåp”

Debatten om rätten att själv få bestämma över sitt liv tar nya former. Gamla uttjänta kylskåp väntas ”invadera” Göteborg under natten till fredag. Bakom kampanjen

Bristande tillgänglighet tänder nytt Dalauppror

Torsdagsaktionen fortsätter att kämpa för att Sveriges politiker ska klassa bristande tillgänglighet som diskriminering. Denna vecka får man förstärkning av ett 20-tal personer från Synskadades

mhcapp700.jpg

Ny mobilapp underlättar munhälsa

Mun-H-Center hakar på Leva  & Fungera-mässans tema om kommunikation genom att visa upp nya appen MHC om ovanliga/sällsynta diagnoser.

Annons för Forum FUB
STÄNG ANNONSEN
Skip to content