De senaste nyheterna i kronologisk ordning

En utökning av de sänkta arbetsgivaravgifterna och ökade resurser till Samhall. Det efterlyser Pär Larshans, Max.

”Samhall kan mångdubbla jobben för unga”

Ge Samhall kraftigt ökade resurser att skapa arbete. Så vill Pär Larshans, hållbarhetschef på Max Hamburgerrestauranger, minska arbetslösheten bland unga med funktionsnedsättningar.

Pernilla Becker stortrivdes i Barcelona.

Pernilla vågade steget till Barcelona

När Pernilla Becker, nyss fyllda 20, slutade gymnasiet längtade hon ut i världen. Drygt ett år senare blev drömmen sann och hon flyttade till Barcelona.

Autismdagen firas med konstutställning

Det finns många unika begåvningar bland personer som har autism. Inte minst på det konstnärliga området, vilket framgår av en ny konstutställning i Bonnierhuset i

Allt fler får hjälp genom LSS

Antalet personer som har LSS-insatser från kommunen ökade med tre procent förra året till drygt 62 000. Ökningen är dock mindre bland barn och ungdomar

12 procent kan vara fusk – assistans utreds igen

Regering tillsätter en ny utredning för att komma till rätta med felaktiga utbetalningar av assistansersättning. – Det handlar inte om att förändra grundförutsättningarna för assistansreformen.

Sexhjälpmedel som ingår i Equimates och Spicymates sortiment.

Sexhjälpmedel blir allt vanligare

Sexhjälpmedel är en ny trend på marknaden. Än så länge är det bara i Halland som man kan få sexhjälpmedel på recept, men det kan

Anna Strand och Karl Grunewald belönas med UPP-priset av Svenska Downföreningen.

De hyllas för kampen som aldrig tar slut

Han vände utvecklingen och fick institutionerna att stänga. Hon fortsätter kampen genom att slåss mot fördomar och fosterdiagnostik. Nu hyllas Karl Grunewald och Anna Strand.

Det handlar inte om diskriminering. Alla kan tyvärr inte göra allt, säger Pär Larshans.

Max försvarar brister: Alla kan inte göra allt

Hamburgerkedjan Max har hyllats för att rekrytera medarbetare som har funktionsnedsättningar. Nu uppmärksammas företaget av en helt annan orsak, nämligen brister i tillgängligheten i restaurangköken.