De senaste nyheterna i kronologisk ordning

Populär instuktör. Annika Metsä i yoga-lokaeln i Eriksdalsbadet.

Annika gör yoga tillgänglig för fler

ERIKSDALSBADET, STOCKHOLM. För att få kännedom om Annika Metsäs yoga-verksamhet vill det till att man redan är gäst på Eriksdalsbadet i Stockholm. Eller har tur.

Peter Forsberg. Foto: Mikael Nyberg.

Foppa ger och får mycket tillbaka

Med Icebreakers drar Peter Forsberg tillsammans med andra svenska hockeystjärnor in miljontals kronor till kroniskt sjuka barn och ungdomar. Föräldrakraft har träffat honom.

14-åring inlåst i bursäng varje natt

En 14-årig pojke med autism har i flera år varit inlåst nattetid i en burliknande säng. Det framkom när Socialstyrelsen gjorde en inspektion av ett

Nio av tio barn får inte gå i skola

Nio av tio barn med funktionsnedsättning får inte gå i skola. Den skrämmande uppgiften kommer från FN-organet Unesco. Tillgängligheten är så dålig att föräldrarna inte

Kampen om ny diskrimineringslag hårdnar

Kampen om en ny diskrimineringslag hårdnar. – Vi utgår ifrån att våra demokratiskt valda representanter genomför ett förbud mot bristande tillgänglighet, säger Emma Johansson, Stil.

Enkelt avhjälpta hinder skulle kosta drygt 17 miljarder kronor att åtgärda på landets skolor, enligt Statskontoret.

Tillgänglig skola – färre lärare?

Statskontoret varnar för mycket stora kostnader om en ny diskrimineringslag införs. Ska bättre tillgänglighet i skolan finansieras med färre lärare, billigare skolmat eller något annat?