Senaste nytt | HejaOlika

De senaste nyheterna i kronologisk ordning

Inte för alla. Bilden från Skolinspektionens flygande kontroller tidigare i år. Foto: Skolinspektionen, Malin Walldén

När idrottsläraren sviker

Skolidrotten ska vara tillgänglig för alla. Men den är det inte alltid. Många elever undviker idrottslektionerna, några av dem är mer eller mindre utestängda från

Anna-Carin har hittat hem. Idag är hon glad att hon sökte sig tillbaka till idrotten. Foto: Niklas Ehlén

Gudmammans väg mot toppen

Med tankekraft har värderingsmannen från  Auktionsverket i Göteborg nått positionen som världsetta i pingis. Föräldrakraft har talat med  Anna-Carin Ahlquist.

Otidsenligt 3: Plåster på såren

Handikappersättningen är för­legad till sin konstruktion och uppfattas av många som ”plåster på såren” för de som inte beviljas personlig assistans.

Här är föräldrastödet som fungerar bäst

”Habiliteringens föräldrastöd är angeläget för att förbättra familjernas livskvalitet men även för att förebygga psykisk ohälsa hos barnen”, skriver Sveriges Habiliteringschefer i sin senaste rapport,

Skriv brev. Hjälp ditt barn att skriva brev till funktionsnedsättningen – ett av många tips i Christina Renlunds bok. Foto: Staffan Renlund.

Kunskap ger skydd

I boken ”Doktorn kunde inte riktigt laga mig” ger psykologen Christina Renlund många tips på hur föräldrar kan förebygga psykisk ohälsa hos sina barn.

Ser goda resultat. Jessica Johansson, Inger Claeson och Kerstin Larsson på Psykoterapimottagningen tar emot föräldrar och barn parallellt.

Här får barnen berätta sin egen historia

På Psykoterapimot­tag­nin­gen i Göteborg får barn och ungdomar med funktionsnedsättning hjälp med att hitta sin identitet och stärka sin självkänsla. – Hos oss får barnet,

Senaste nytt. Helt gratis. Direkt till din mejlbox en gång per vecka.

STÄNG
Skip to content