Senaste nytt | HejaOlika

De senaste nyheterna i kronologisk ordning

Anna-Carin har hittat hem. Idag är hon glad att hon sökte sig tillbaka till idrotten. Foto: Niklas Ehlén

Gudmammans väg mot toppen

Med tankekraft har värderingsmannen från  Auktionsverket i Göteborg nått positionen som världsetta i pingis. Föräldrakraft har talat med  Anna-Carin Ahlquist.

Otidsenligt 3: Plåster på såren

Handikappersättningen är för­legad till sin konstruktion och uppfattas av många som ”plåster på såren” för de som inte beviljas personlig assistans.

Här är föräldrastödet som fungerar bäst

”Habiliteringens föräldrastöd är angeläget för att förbättra familjernas livskvalitet men även för att förebygga psykisk ohälsa hos barnen”, skriver Sveriges Habiliteringschefer i sin senaste rapport,

Skriv brev. Hjälp ditt barn att skriva brev till funktionsnedsättningen – ett av många tips i Christina Renlunds bok. Foto: Staffan Renlund.

Kunskap ger skydd

I boken ”Doktorn kunde inte riktigt laga mig” ger psykologen Christina Renlund många tips på hur föräldrar kan förebygga psykisk ohälsa hos sina barn.

Ser goda resultat. Jessica Johansson, Inger Claeson och Kerstin Larsson på Psykoterapimottagningen tar emot föräldrar och barn parallellt.

Här får barnen berätta sin egen historia

På Psykoterapimot­tag­nin­gen i Göteborg får barn och ungdomar med funktionsnedsättning hjälp med att hitta sin identitet och stärka sin självkänsla. – Hos oss får barnet,

Bra för alla. Mamma Ann-Marie, Jonathan och pappa Kent tycker att kontakten med Psykoterapimot­tag­ningen varit mycket positiv för hela familjen.

Idag mår Jonathan bra igen

Jonathan är en av många ungdomar som blivit retad under större delen av sin uppväxt. För tre år sedan kom familjen i kontakt med Psykote­rapi­mot­­tagningen

Populär instuktör. Annika Metsä i yoga-lokaeln i Eriksdalsbadet.

Annika gör yoga tillgänglig för fler

ERIKSDALSBADET, STOCKHOLM. För att få kännedom om Annika Metsäs yoga-verksamhet vill det till att man redan är gäst på Eriksdalsbadet i Stockholm. Eller har tur.

Peter Forsberg. Foto: Mikael Nyberg.

Foppa ger och får mycket tillbaka

Med Icebreakers drar Peter Forsberg tillsammans med andra svenska hockeystjärnor in miljontals kronor till kroniskt sjuka barn och ungdomar. Föräldrakraft har träffat honom.

Annons för Forum FUB
STÄNG ANNONSEN
Skip to content