Senaste nytt | HejaOlika

De senaste nyheterna i kronologisk ordning

Barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) satsar på att utöka valfriheten inom hjälpmedel redan i sommar.

Fritt val av hjälpmedel utökas i sommar?

Regeringen lägger nu fram det omstridda men länge väntade förslaget om ökad valfrihet inom hjälpmedel. Propositionen ”Mer inflytande för den enskilde i valet av hjälpmedel”

Dagens Arena: Det är hög tid att Moderatledaren Ulf Kristersson svarar på ett antal viktiga frågor: Varför vill han höja skatten för sjuka och funktionshindrade?

Merkostnader granskas

Ska ersättning för merkostnader frikopplas från vårdbidrag och handikappersättning? Den frågan funderar regeringen över.

Ny lag ska bota missnöje med vården

Missnöjd med vården? Redan om ett år kan det bli enklare att söka vård i andra landsting än där man bor. Rätten till ”second opinion”

Petter Borna - en av många barnläkare som kämpar för jämlik vård, både nationellt och globalt. Foto: Linnea Bengtsson.

Jämlik vård engagerar barnläkare

Jämlik vård engagerar barnläkare runt om i landet.– Det är ett ämne som står högt på agendan, säger Petter Borna, barnläkaren som är huvudansvarig för

De statliga stöden hänger inte med

”Konsekvenserna kan bli katastrofala för våra elever.” När behoven ökar, men bidragen från staten inte hänger med, så kan konsekvensen bli att en stor grupp

Foto: Tomas Tirén.

”Sätt inte press på barnen”

Från hockeyvärsting till förebild. Tränaren och före detta spelaren Rickard Stolt berättar om sin ADHD-diagnos och vad sporten har betytt för honom.

Efter flera år av planering fick Linnéa till slut chans att träna med delfiner. Foto: Privat.

Simma med delfiner

Kajsa Mårtensson, mamma och personlig assistent till Linnéa 12 år, ser hellre möjligheter än begränsningar och räds inte att testa alternativa behandlingsmetoder för sin dotter.

© PRIVAT

Världens bästa resmål!

Hon har besökt de flesta av Europas huvudstäder, börjat nosa på New York och ska nästa år delta i ett maratonlopp i Berlin. I rullstol.

På gång på fyra folkhögskolor

Många folkhögskolor erbjuder utbildning för ungdomar med olika former av funktionsnedsättningar. Vi har ringt runt till några av skolorna och fått en lägesrapport kring vad

Viktor lever väldigt mycket i nuet och hjälper familjen att göra det samma. Pappa Martin, Viktor, mamma Amalia och storebror Tom skrattar mycket tillsammans. Foto: Anna Pella.

Så blev vår familj

Att få ett annorlunda barn är för många en livskris. Livet stannar av och ingenting blir mer som förut. Men hur ser det ut efter

Senaste nytt. Helt gratis. Direkt till din mejlbox en gång per vecka.

STÄNG
Skip to content