Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Radioreportage om abort chockar

Ett reportage i Sveriges Radios Studio Ett chockar. I programmet avslöjas att franska läkare utför abort så sent som i nionde månaden om barnet har ”svåra handikapp”.
Publicerad: 2015-11-12

Försäkringskassan sänker gränsen.

300 kronor för mycket i bidrag räcker för polisanmälan

Alla misstänka bidragsbrott ska polisanmälas av Försäkringskassan, ända ned till beloppsgränsen 300 kronor.
Publicerad: 2015-11-12

ensjoholm7544_900.jpg

Den lilla byn dit krisen aldrig nått

Föreningen hyllar det förtroendefulla samarbetet med Norrköpings kommun

LSS. Föreningen Ensjöholm driver framgångsrikt gruppbostäder och daglig verksamhet i den lilla byn med samma namn utanför Norrköping. Tack vare ett förtroendefullt samarbete lyckas man hålla en hög kvalitet. – Vi kan ge och ta, säger Jan Larsson, verksamhetschef.
Publicerad: 2015-11-12

Foto på Eva och Elisabet Friberg.

Sjunger i riksdagen för sin rätt till ledsagning

Trollhättekören Syskonringen gjorde succé när de uppträdde på riksdagen under gårdagen. Men det var nära att resan inte kunde bli av – då alla som sökte ledsagning fick avslag från kommunen. Till Stockholm hade de ändå lyckats ta sig för att lyfta frågan om den ”kommunarrest” som många hamnar i när kommuner drar in på ledsagning.
Publicerad: 2015-11-12

- Ett bättre stöd till föräldrar och vårdnadshavare är en viktig del i arbetet för ökad självständighet och mer jämlika levnadsvillkor för barnen, säger Åsa Regnér. Foto: Linnea Bengtsson.

Regeringsbeslut kan ge helt nytt föräldrastöd

Men först ska det undersökas ännu en gång...

Bättre samordning och ett helt nytt föräldraskapsstöd för familjer som har barn med funktionsnedsättningar. Det ska undersökas av Socialstyrelsen, enligt ett beslut av regeringen idag.
Publicerad: 2015-11-12

Stig Nyman och Mikael Klein. Foto: Linnea Bengtsson.

”Unga lämnas i sticket – utan studier och jobb”

Regeringen måste uppdatera aktivitetsersättningen, kräver Handikappförbunden

DEBATTARTIKEL. Stig Nyman och Mikael Klein, Handikappförbunden, är inte nöjda med regeringens insatser för att stödja unga med funktionsnedsättning att få jobb. Det behövs ett betydligt starkare stöd för att kunna studera eller prova att jobba utifrån sina egna förutsättningar.
Publicerad: 2015-11-12

Efter börsnoteringen väntas koncernchefen Henrik Borelius äga aktier för 327 mkr, vd Ammy Wehlin för 87 mkr och vice vd Margareta Nyström för 58 mkr.

Attendos satsning på börsen hyllas av analytiker

Attendo värderas till en halv miljon per anställd när koncernen inom kort börsnoteras. Det är billigt tycker många analytiker som ser börspremiären som en ny chans att tjäna pengar.
Publicerad: 2015-11-12

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Olika


Publicerad: 2015-11-10

Familjerna som är med i RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, upplever att arbetsbördan blir allt mer orimlig. Löften om försöksverksamhet med personliga koordinatorer har inte förverkligats.

Arbetsbördan är orimlig för föräldrar

Debattartikel av Maria Persdotter och Vicki Skure-Eriksson i RBU

DEBATTARTIKEL. Det blåser allt snålare runt familjerna i RBU. Snart sagt alla insatser ifrågasätts. Löften om personlig koordinator har inte uppfyllts. I helgen arrangeras en konferens om ”Ett annorlunda föräldraskap”. En del i det annorlunda föräldraskapet är alla kontakter som föräldrar till barn med funktionsnedsättning måste ha kring barnet.
Publicerad: 2015-11-11

100