Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Lars-Göran Wadén.

Besviken över DO-beslut: “Lagen är värdelös”

Lars-Göran Wadén var en av de som trodde på lagens möjligheter

Lars-Göran Wadén är djup besviken. Han fick nobben av DO, trots att myndigheten i princip höll med om att han diskriminerats. – Alla dessa undantag gör att nya lagen i de flesta fall är värdelös, säger han.
Publicerad: 2015-12-08

DN-artikeln om att alla hushåll har fått mer pengar ifrågasätts av Harald Strand.

Inte sant, DN!

DEBATTINLÄGG. I söndagens DN, avdelning Din Ekonomi, skriver reportern att ”Alla hushåll har fått plus i plånboken” och hänvisar till en utredning gjord av Swedbank om vad som hänt under de senaste 10 åren. I Swedbanks analys står ”typhushåll som Swedbank följer”, det vill säga den rubrik DN har satt stämmer inte!
Publicerad: 2015-12-07

Lars-Göran Wadén. Foto: Linnea Bengtsson.

Bussbolaget lovade bättring – då är DO nöjd

Lars-Göran Wadéns anmälan leder inte till domstol

Bussbolaget lovade bättring – och slapp att dras inför domstol av DO, Diskrimineringsombudsmannen. När den nya diskrimineringslagen började gälla 1 januari 2015 slog Lars-Göran Wadén direkt till med en anmälan mot X-trafik i Gävle.
Publicerad: 2015-12-06

“Är det här ett lyxliv?”

En mamma om hetsen mot personer med funktionsnedsättningar, deras anhöriga och deras assistenter. Ur Föräldrakraft nr 6, 2015.

DEBATTARTIKEL. Är det ett lyxliv att alltid bråka om sitt barns rätt mot myndigheter, politiker och samhället vi lever i, att anses som kriminell och förföljd av politiker, myndigheter och människor som inte ser värdet i mitt barn.
Publicerad: 2015-12-06

Björn Colliander.

Vi är trötta och sårbara men måste strida för våra barn

Björn Colliander undrar om det verkligen finns någon kommun som är värd priset ”Bästa LSS-kommun”

DEBATTARTIKEL. Jag och flera föräldrar till särskilda barn i Norrköping höll på att få kaffet i vrångstrupen när vi fick se att Norrköping nominerats till Föräldrakrafts tävling om att bli bästa LSS-kommun. Initiativet att nämna de goda exemplen är förstås bra, men hur gick det till när vår kommun blev nominerad?
Publicerad: 2015-12-06

Ann-Marie Beglers förslag om att ekonomiskt stödja felplacerade elever som vill vuxenutbilda sig har inte vunnit gehör hos utbildningsdepartementet och dess chef Gustav Fridolin. Foto: Linnea Bengtsson.

Regeringen nobbar extrastöd till elever som felplacerats i särskola

Ur Föräldrakraft nr 6, 2015.

Under 2017 får även särskoleelever rätt till vuxenutbildning på gymnasial nivå. Däremot nobbar regeringen Ann-Marie Beglers förslag om extra stöd till elever som felplacerats i särskolan.
Publicerad: 2015-12-05

Björn Klanac och Andreas Södahl

Expertsvar: Det har börjat bli för tungt att lyfta min son som jag är assistent till

Ur Föräldrakraft nr 6, 2015.

Jag är mamma till en tonåring. Han förflyttas med lyft så det är inte så jobbigt. Men när vi ska vända honom i sängen för att få på lyftselen eller när han ska längre upp i sängen så blir det riktigt tungt.
Publicerad: 2015-12-05

Förskolans fasta rutiner blev en trygghet för Filip  när lillasyster Elvira föddes och tillvaron vändes upp och ned för familjen Olofsson. Foto: Anna Pella.

Förskolan – Filips fasta punkt

Reportage från Tema syskon i Föräldrakraft nr 6, 2015.

För Filip, 3,5, blev förskolan en fast punkt i tillvaron när lillasyster Elvira föddes. För mamma Annie och pappa Torbjörn har det varit en stor lättnad att veta att förskolepersonalen haft ett extra öga på Filip och en trygg famn att erbjuda, när de själva känt att de inte räcker till.
Publicerad: 2015-12-01

”Tyras gravsten är taktil, hon såg ju så dåligt”, säger mamma Jennie som besöker graven ungefär en gång i veckan. Foto: Anna Pella.

Tyra finns inte längre

Intervju ur Föräldrakraft nr 5, 2015.

Det här är mamma Jennies berättelse om sin dotter Tyra som föddes med en mycket ovanlig kromosom­avvikelse och som dog i sviterna av ett RS-virus förra året, bara fem år gammal.
Publicerad: 2015-10-05

100