Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

På ungdomslägret under höstlovet får Ludvig Sjöström, 13, testa sina gränser och träffa nya vänner från hela landet. Foto: Linnea Bengtsson

På ungdomslägret får Ludvig utmana sig själv

Ludvig, 13 år: Alla har kul tillsammans och man kan lära sig av varandra

– Jag har precis lärt mig köra i trappor! Det bästa med att åka på läger är att man får utmana sig själv och träffa nya personer som också sitter, säger Ludvig Sjöström, 13 år. Han spenderade en vecka på RG aktiv rehabiliterings ungdomsläger på höstlovet.
Publicerad: 2015-11-04

Många kan lära av hur man arbetar på lokal nivå för att öka tillgängligheten, menar Jörgen Lundälv som lyfter fram arbetslivsmuseernas nya karta över Västra Götaland.

Arbetslivsmuséer förebild inom tillgänglighet

Lokala föreningar och eldsjälar går före medan myndigheter skyndar långsamt

DEBATTARTIKEL. En alldeles nyframtagen orienteringskarta om arbetslivsmuseerna i Västra Götaland visar på hur både lokalföreningar och eldsjälar arbetar aktivt med att göra såväl historia som museer tillgängliga. På ett synnerligen elegant sätt har de med en stor orienteringskarta över hela Västra Götaland skapat tillgänglighet för personer med olika funktionsnedsättningar.
Publicerad: 2015-11-04

Désirée Pethrus: Alltför låga lönebidrag hindrar många från att arbeta.

Höj lönestödet nu så att fler kan få jobb

Arbetsmarknadspolitiker vill höja lönebidraget till 19 000 kronor per månad

DEBATTARTIKEL. Höj lönestödet så att fler kan få arbete. Lönestödets position som effektivt arbetsmarknadsinstrument har urholkats av de uteblivna höjningarna.
Publicerad: 2015-11-04

Sören Olsson skriver krönikor i varje nummer av Föräldrakraft.

Jakten på lycka

Sören Olssons krönika i Föräldrakraft nr 5, 2015.

De flesta av oss strävar efter att bli lyckliga. Det är det svar som man oftast får när man frågar folk vad de egentligen vill uppnå i livet. De vill bli lyckliga! Men för mig är det nåt som skorrar när jag hör det.
Publicerad: 2015-10-08

Sluta prata, gör något!

I somras blev många blev besvikna över Föräldrakrafts debatt i Almedalen om Vägen till arbete för personer med funktionsnedsättningar. ”Handlingsförlamning” och ”skrämmande okunnighet” var ett par arga omdömen om politikernas inlägg.
Publicerad: 2015-09-15

- Vi vill i första hand få skolorna att frivilligt följa lagen, säger Carolina Stiwenius, jurist på DO.

DO utreder åtta fall av bristande tillgänglighet i skolan

Sedan nya diskrimineringslagen började gälla i januari 2015 har DO tagit emot ett 40-tal anmälningar om diskriminering på grund av bristande tillgänglighet.
Åtta av dessa fall utreds nu av DO och siktet är inställt på beslut under hösten.


Publicerad: 2015-10-07

Bilder från tidigare familjeläger med Svenska Epilepsiförbundet.

Känslan av samhörighet är underbar

GÄSTKRÖNIKA. Känslan av samhörighet och gemenskap. Den känslan är helt underbar och ger sådan lycka i kroppen. Det kände jag första gången jag och min familj fick träffa andra familjer i liknande situation som vi.


Publicerad: 2015-10-12

Cecilia Ekholm.

Vad händer med valfriheten om bankerna inte tar den risk staten avsäger sig?

DEBATTARTIKEL. När Försäkringskassan går över till ett system med efterskottsbetalning, i oktober 2016, kommer den stora merparten av landets assistansanordnare att behöva gå till banken för att klara övergången. Vad händer med de seriösa assistansanordnare som inte blir beviljade en bankkredit som räcker? Vad blir konsekvensen för den som är assistansberättigad?


Publicerad: 2015-10-13

Ann-Marie Beglers förslag om att ekonomiskt stödja felplacerade elever som vill vuxenutbilda sig har inte vunnit gehör hos utbildningsdepartementet och dess chef Gustav Fridolin. Foto från 2014. Foto: Linnea Bengtsson.

Regeringen nobbar stöd till felplacerade elever

Under 2017 får även särskoleelever rätt till vuxenutbildning på gymnasial nivå. Däremot nobbar regeringen Ann-Marie Beglers förslag om extra stöd till elever som felplacerats i särskolan.
Publicerad: 2015-10-07

102