Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

- Förödande om förslagen genomförs, skriver Anne Lönermark, Autism- och Aspergerförbundet, och Anki Sandberg, Riksförbundet Attention.

Tvångsvård nytt hot för tusentals barn med funktionsnedsättning

Hård kritik mot statlig utredning

En statlig utredning öppnar dörren för tvångsvård av tusentals barn med funktionsnedsättningar som autism, Aspergers syndrom, ADHD eller Tourettes syndrom. Det varnar Anne Lönermark, Autism- och Aspergerförbundet, och Anki Sandberg, Riksförbundet Attention, för.
Publicerad: 2015-11-26

fk1506_ettan300.jpg

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 6, 2015 redan idag

Prenumeranter kan nu ladda hem pdf-filen

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 6, 2015 i digital version. I ett reportage möter du Sören Olsson och Yvonne Brynggård-Olsson i ett samtal om sonen Ludvigs bortgång.


Publicerad: 2015-11-25

Det unika med appen är direktkontakten mellan patienten och vården, menar Åsa Wallin, chefssjuksköterska på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Foto: Anna Larsson, Medicinsk bild, Karolinska universitetssjukhuset

Unga får stenkoll på diabetes med ny app

På Astrid Lindgrens barnsjukhus ska en ny app ska lära unga med barndiabetes sambanden mellan kost, insulinbehov och träning – samt hjälpa vården och patienter att ha direktkontakt med varandra.
Publicerad: 2015-11-25

Pelle Kölhed.

“Ren skandal om vi inte får plats i LSS-utredningen”

Funktionshinderrörelsen väntar fortfarande på en inbjudan

– Det vore en skandal om funktionshinderrörelsen inte får sitta med i LSS-utredningen. Det säger Pelle Kölhed, vice ordförande i Handikappförbunden, som är mycket oroad över att socialdepartementet ännu inte bjudit in rörelsen.
Publicerad: 2015-11-25

Låten "I know there is a heart" finns tillgänglig på Spotify.

Moneybrother och FUB släpper poplåt

Moneybrother släpper singeln ”I know there is a heart” tillsammans med Playback Nairobi, ett band där alla medlemmar har någon form av funktionsnedsättning. Det är projektet Come together som står bakom låtsläppet och syftet är att förändra synen på unga med funktionsnedsättning i Östafrika.
Publicerad: 2015-11-24

- Vi måste ena oss i assistansdebatten, säger Carina Ekblad från Kaustik (sittande till vänster).

De tar strid för personlig assistans under hela Almedalsveckan

IT-företaget Kaustik skapar ny mötesplats

Nästa sommar skapar IT-företaget Kaustik en ny mötesplats för frågor om personlig assistans i Almedalen. – Det är bråttom att vi enar oss i debatten om assistansreformen och tillsammans förmedlar och når ut med angelägna och värdefulla budskap, säger Carina Ekblad, Kaustik.
Publicerad: 2015-11-24

Det blir en fest att minnas för livet, menar värdarna Anders Wieslander och Anna Hildingsson. Foto: Mats Burman

Unik galafest i Blå hallen

Det laddas ordentligt inför den unika galan ”Störd och stolt” som hyllar personer som gjort något bra för personer med utvecklingsstörning. Värdparet Anna Hildingsson och Anders Wieslander är peppade inför galakvällen.
Publicerad: 2015-11-24

Sven-Erik Alhem, ordförande för Brottsofferjouren Sverige, vill tillsammans med Handikappförbunden se en utredning för att stärka skyddet mot brott för personer med funktionsnedsättning.

“Lagstifta mot kränkningar”

Personer med funktionsnedsättning utsätts för kränkningar och brott i högre utsträckning än andra. Trots det är funktionsnedsättning inte en grund för hets mot folkgrupp. Nu trycker Handikappförbunden och Brottsofferjouren på för att personer med funktionsnedsättning bör få ett utökat lagligt skydd.
Publicerad: 2015-11-23

Nu växer kraven på en jämlik förskrivning av hjälpmedel i hela landet. Här en bild från mässan "Funka för livet" som ägde rum i Karlskrona hösten 2015.

“Sätt fart på nya hjälpmedelsutredningen”

Systemet för hjälpmedel är föråldrat, menar Handikappförbunden. Om man får de hjälpmedel man behöver, beror på vilket landsting man bor i och ens egen förmåga att kämpa för sin rätt. Nu trycker flera organisationer från funktionshinderrörelsen på för att den utlovade hjälpmedelsutredningen ska sättas igång.
Publicerad: 2015-11-23

104