Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Full fart inför Hjultorget 2016. John Högberg, Uliana Zakladna och Stefan Wegeborn satsar extra mycket på familjer och barn på Kistamässan i maj.

Hjultorget slår ett slag för hjälpmedel för barn

2016 stora mässa laddar med många nyheter

En efterlängtad satsning på hjälpmedel för barn ska locka fler familjer till Hjultorget 2016. Men mässan planerar för en lång rad andra nyheter också – som armbrytning och segelflygning.
Publicerad: 2015-11-16

Många klagar på personlig assistans hos IVO

Det är fem gånger vanligare med klagomål på personlig assistans jämfört med övriga LSS-insatser, rapporterar IVO, Inspektionen för vård och omsorg.
Publicerad: 2015-11-13

Bild Undra

Mycket svenskt bland årets bästa app-nyheter

Tina Wiman har valt ut tio av de bästa apparna för inlärning, bildstöd och kommunikation.

Föräldrakrafts Tina Wiman har valt ut tio nya appar för inlärning, bildstöd och kommunikation. I takt med att surfplattorna ökat har de svenska utvecklarna blivit fler, och åtta av de tio apparna i vår lista är faktiskt utvecklade i Sverige!
Publicerad: 2015-11-14

Frida Thölix har spenderat hela sin skolgång i en teckenspråkig miljö och tog studenten sommaren 2014. Sedan dess har hon och hennes pappa David Thölix stridit mot kommunen om var hon ska bo. Foto: Privat

Frida hotas fortfarande av tvångsflytt

Trots flera domslut och expertutlåtanden till Frida Thölix fördel har hon på nytt fått avslag från socialnämnden. Hon får inte bo kvar i den bostad där hon trivs. Härnösands kommun vill tvångsflytta henne till hemkommunen. Nu överklagar Fridas pappa och gode man David Thölix för elfte gången ett avslag från kommunen.
Publicerad: 2015-11-13

Radioreportage om abort chockar

Ett reportage i Sveriges Radios Studio Ett chockar. I programmet avslöjas att franska läkare utför abort så sent som i nionde månaden om barnet har ”svåra handikapp”.
Publicerad: 2015-11-12

Försäkringskassan sänker gränsen.

300 kronor för mycket i bidrag räcker för polisanmälan

Alla misstänka bidragsbrott ska polisanmälas av Försäkringskassan, ända ned till beloppsgränsen 300 kronor.
Publicerad: 2015-11-12

ensjoholm7544_900.jpg

Den lilla byn dit krisen aldrig nått

Föreningen hyllar det förtroendefulla samarbetet med Norrköpings kommun

LSS. Föreningen Ensjöholm driver framgångsrikt gruppbostäder och daglig verksamhet i den lilla byn med samma namn utanför Norrköping. Tack vare ett förtroendefullt samarbete lyckas man hålla en hög kvalitet. – Vi kan ge och ta, säger Jan Larsson, verksamhetschef.
Publicerad: 2015-11-12

Foto på Eva och Elisabet Friberg.

Sjunger i riksdagen för sin rätt till ledsagning

Trollhättekören Syskonringen gjorde succé när de uppträdde på riksdagen under gårdagen. Men det var nära att resan inte kunde bli av – då alla som sökte ledsagning fick avslag från kommunen. Till Stockholm hade de ändå lyckats ta sig för att lyfta frågan om den ”kommunarrest” som många hamnar i när kommuner drar in på ledsagning.
Publicerad: 2015-11-12

- Ett bättre stöd till föräldrar och vårdnadshavare är en viktig del i arbetet för ökad självständighet och mer jämlika levnadsvillkor för barnen, säger Åsa Regnér. Foto: Linnea Bengtsson.

Regeringsbeslut kan ge helt nytt föräldrastöd

Men först ska det undersökas ännu en gång...

Bättre samordning och ett helt nytt föräldraskapsstöd för familjer som har barn med funktionsnedsättningar. Det ska undersökas av Socialstyrelsen, enligt ett beslut av regeringen idag.
Publicerad: 2015-11-12

106