Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

De utkämpar en ojämn kamp för bättre anhörigstöd. Cecilia Brusewitz och Eva Borgström på övre raden samt Lise Lidbäck och Agnetha Vikenger på nedre raden.

En ojämn kamp – Så ser förbunden på anhörigstödet

TEMA ANHÖRIG. Fyra stora anhörigförbund tycker till om fördelar och nackdelar med dagens stöd till anhöriga.


Publicerad: 2015-08-12

Ditte Karlsson, Lärarförbundet, och Lars Arrhenius, Friends, efterlyser ett kunskapslyft mot mobbning. Idag har vi ett nolläge i skolan där ingen förändring sker, skriver de.

Kampen mot mobbning har misslyckats

Kampen mot mobbning har misslyckats. Så kan man tolka den nya rapporten från organisationen Friends, som visar att mer än 60 000 barn mobbas i skolan och att nivån har varit konstant de senaste 20 åren.


Publicerad: 2015-08-12

Sören Olsson skriver krönikor i varje nummer av Föräldrakraft.

Dags att sluta skämmas?

Sören Olssons krönika i Föräldrakraft nr 4, 2015.

I över 30 år har jag arbetat med min hobby som yrke. Oftast har arbetet varit en stor glädje och jag har verkligen känt mig privilegierad som har kunnat livnära mig på mitt främsta intresse.


Publicerad: 2015-08-10

Omslag till Föräldrakraft nr 4, 2015

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 4, 2015 redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 4, 2015 i digital version. Denna 92-sidiga utgåva har en öppenhjärtig intervju med Lena Helgesson, mamma till föreläsaren och skådespelaren Jonas Helgesson. Numret har även stora teman om aktivt liv och om personlig assistans. Plus mycket mer.


Publicerad: 2015-08-04

I huvudet på en LSS-handläggare. Anna Ekermo Henriksson har arbetat med alla grupper inom LSS-området men har just nu fokus på barn. Foto: Trine Nyberg.

Vad händer när man inte orkar vara anhörig längre?

TEMA ANHÖRIG. Att vårda en anhörig tär på hälsan. Ju mer omsorg man ger desto större är hälsorisken. Mest utsatta är anhörigvårdare i åldern 30–44 år och de som tar hand om ett barn eller sin partner. Vad händer den dag man blir sjukskriven eller inte orkar längre?


Publicerad: 2015-08-12

Foto: Anna Pella.

Team Nordmark mot nya mål

Ur Tema Aktiv i Föräldrakraft nr 4, 2015.

Drömmen om att spela fotboll tillsammans krossades dagen Mikael Nordmark fick veta att Hugo bar på en grav hjärnskada. Istället gav de sig ut i löparspåret. Här är teamet som utmanar alla att komma igång med ett aktivt liv.


Publicerad: 2015-08-10

Foto: Linnea Bengtsson.

I det mest intima rummet är behovet av anpassning störst

Hjälpmedelsinnovatörerna. Artikelserie i Föräldrakraft nr 4, 2015.

Badrummet är den mest intima delen av en bostad. Nu kommer allt fler produkter som gör det möjligt att klara sig själv. Bano är ett av de innovativa företag som nu utlovar badrum som mycket snabbt kan anpassas till olika användare.


Publicerad: 2015-08-10

Ylva Dalén, uppfinnare. Foto: Anna Pella.

”Det ska kittla i magen”

Ur Tema Aktiv i Föräldrakraft nr 4, 2015.

Barn vill hoppa, snurra, bli jagade och leka tittut. Det ska kittla i magen, säger Ylva Dalén, uppfinnare till Hoppolek och Movego.


Publicerad: 2015-08-10

Kampen mot cancern gjorde Aron delvis förlamad, men  han har valt att inte styras  av motgångarna i livet. Foto: Linnea Bengtsson.

Aron Anderson – ambassadör för rörelse

Intervju med Aron Anderson inför LidingöRullet och LidingöRuset i september. Ur Föräldrakraft nr 3 (utgiven i maj 2015).

Han har cyklat till Paris med armcykel, är den förste att ha bestigit Kebnekaise med rullstol och nu senast genomförde han en svensk klassiker på under 24 timmar. Nu vill Aron Andersson inspirera unga att hitta glädjen i idrott som ambassadör för Lidingörullet och Lidingöruset.


Publicerad: 2015-08-04

107