Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Stig Nyman och Mikael Klein. Foto: Linnea Bengtsson.

“Unga lämnas i sticket – utan studier och jobb”

Regeringen måste uppdatera aktivitetsersättningen, kräver Handikappförbunden

DEBATTARTIKEL. Stig Nyman och Mikael Klein, Handikappförbunden, är inte nöjda med regeringens insatser för att stödja unga med funktionsnedsättning att få jobb. Det behövs ett betydligt starkare stöd för att kunna studera eller prova att jobba utifrån sina egna förutsättningar.
Publicerad: 2015-11-12

Efter börsnoteringen väntas koncernchefen Henrik Borelius äga aktier för 327 mkr, vd Ammy Wehlin för 87 mkr och vice vd Margareta Nyström för 58 mkr.

Attendos satsning på börsen hyllas av analytiker

Attendo värderas till en halv miljon per anställd när koncernen inom kort börsnoteras. Det är billigt tycker många analytiker som ser börspremiären som en ny chans att tjäna pengar.
Publicerad: 2015-11-12

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Olika


Publicerad: 2015-11-10

Familjerna som är med i RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, upplever att arbetsbördan blir allt mer orimlig. Löften om försöksverksamhet med personliga koordinatorer har inte förverkligats.

Arbetsbördan är orimlig för föräldrar

Debattartikel av Maria Persdotter och Vicki Skure-Eriksson i RBU

DEBATTARTIKEL. Det blåser allt snålare runt familjerna i RBU. Snart sagt alla insatser ifrågasätts. Löften om personlig koordinator har inte uppfyllts. I helgen arrangeras en konferens om ”Ett annorlunda föräldraskap”. En del i det annorlunda föräldraskapet är alla kontakter som föräldrar till barn med funktionsnedsättning måste ha kring barnet.
Publicerad: 2015-11-11

Magnus Crossner glädjer sig åt ännu en framgång - och planerar nu att skapa en stor mötesplats för assistans i Almedalen 2016. Foto: Linnea Bengtsson.

Kaustik blir allt hetare i IT-Sverige

Rankas som tvåa i Sweden Technology Fast 50

Kaustik tog hem andraplatsen i en ranking över Sveriges snabbaste växande teknologiföretag. – Jag är oerhört stolt och tacksam över utmärkelsen, säger Kaustiks vd Magnus Crossner.
Publicerad: 2015-11-11

Elisabeth Sandlund skriver om sin dotters Ulrika framträdande på en scen i Malmö.

Äntligen fick Ulrika vara huvudpersonen för en kväll

Elisabeth Sandlund om att dottern Ulrika äntligen får berätta sin historia själv, tack vare sin älskade Ipad. Men berättelsen har en baksida. Det är svårt att få gruppboendet att ta till sig tekniken.

KRÖNIKA. Elisabeth Sandlund skriver om att hennes dotter Ulrika äntligen får stå i centrum och själv berätta sin historia, tack vare sin älskade Ipad. Men berättelsen har en baksida. Det är svårt att få personal på gruppboendet att ta till sig tekniken. “Vi förstår ändå vad hon vill”, är en av invändningarna.
Publicerad: 2015-11-11

Åsa Regnér är minister med ansvar för funktionshinderfrågorna. Foto: Linnea Bengtsson.

Frågorna om LSS som Åsa Regnér vill utreda

Debattartikel i svd.se ger en bild av framtidens LSS

Åsa Regnér flaggar för nya regler för hur assistansersättningen ska beräknas. – När medlen betalas som en schablon gynnas de utförare som håller löner och övriga kostnader nere. Resultatet blir att vissa assistansutförare har svårt att få verksamheten att gå ihop medan andra gör stora vinster, skriver Åsa Regnér i en debattartikel på svd.se idag.
Publicerad: 2015-11-10

"Rapporten tyder på att folkhögskolorna får kompensera för brister i den formella skolgången", berättar Erik Nylander.

Folkhögskolan tar över där gymnasiet misslyckas

Många elever med funktionsnedsättning får inte tillräcklig hjälp i skolan och får ofta komplettera sina studier på folkhögskola. Sedan slutet på 90-talet har andelen folkhögskole-elever med funktionsnedsättning ökat med 15 procent. Det visar en ny rapport gjord på uppdrag av Specialpedagogiska skolmyndigheten.
Publicerad: 2015-11-10

Svenska Celiakiförbundets medlemstidning är utsedd till bästa medlemstidning 2015.

CeliakiForum årets bästa medlemstidning

Tidningen CeliakiForum har utsetts till bästa medlemstidning av Svenska Publishingpriset 2015, med motiveringen ”för bra mix, noggrant utförd form och relevanta texter – fängslande”.
Publicerad: 2015-11-10

107