Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Lars-Göran Wadén. Foto: Linnea Bengtsson.

Han anmäler Almedalsveckan för diskriminering

Almedalsveckan anmäls till Diskrimineringsombudsmannen för bristande tillgänglighet.
– Politikerna har deklarerat att diskriminering är förbjuden men bryr sig inte om att många seminarier utestänger mig som rullstolsanvändare, säger Lars-Göran Wadén, styrelseledamot i DHR, Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder.


Publicerad: 2015-06-29

Annie Lööfs tal i Almedalen var en besvikelse för funktionhinderrörelsen. Foto: Linnea Bengtsson.

Besvikelse över att Annie Lööf inte nämnde funkispolitik

Årets första partiledartal i Almedalen blev en besvikelse för funktionshinderrörelsen. Annie Lööf (C) storsatsade på företagsvänliga förslag, men tappade helt bort funktionshinderfrågorna. På twitter var de negativa reaktionerna omedelbara.


Publicerad: 2015-06-28

jessicalinden-1224_700.jpg

”Att heja och uppmuntra är lika kul som att delta i loppen”

Jessica Lindén tipsar om hur man förbereder sig för LidingöRuset och Rullet

Nu är det bara tre månader kvar till LidingöRuset och Rullet, den nya storsatsningen på lopp för alla med någon form av funktionsnedsättning.Föräldrakraft kontaktade Jessica Lindén, projektledare, för att vilka hennes bästa tips är inför loppen.
Publicerad: 2015-06-17

”Det finns många för­domar om att ett liv med funktions­begränsningar innebär plågor” Foto: Anna Pella.

Fördomar om ett plågsamt liv

Ur Tema Vård i Föräldrakraft nr 3, 2015.

Livskvalitet eller lidande? När tekniken gör det möjligt att överleva svåra skador i och utanför fosterlivet hamnar etiken i fokus. Var går gränsen för när livet är värt att leva och vem ska bestämma det? Vi frågade Niklas Juth, docent och lektor i medicinsk etik.
Publicerad: 2015-06-16

På bildens ses bland annat (från vänster) Mamma Pappa Lam-projektet, Malin Ovesson och Catrine Träff som alla är inblandade i föreläsningar på Funka för livet-mässan i Karlskrona.

Det händer på Funka för livet i september

Funka för livet i Karlskrona i september har ett fullmatat innehåll med allt från kultur till idrott.
Bland föreläsarna finns kända namn som Aron Anderson och Mikael Anderson. Men en höjdpunkt blir också att se och höra Malin Ovesson från Ronneby, TV-kändis från ”Outsiders” på Kanal 5.


Publicerad: 2015-06-22

Alla riksdagspartier möts för debatt om jobben för personer med funktionsnedsättningar.

Temperaturen stiger inför debatten ”Vägen till arbete” 30 juni

UPPDATERAD. Hur blir det med jobben för personer med funktionsnedsättningar? Tisdag den 30 juni ger fem kvinnor och tre män, som representanter för samtliga riksdagspartier, besked när Föräldrakraft anordnar debatten Vägen till arbete i Almedalen.


Publicerad: 2015-06-29

Tipsa oss om bra LSS-verksamheter!

Ledare ur Föräldrakraft nr 4, 2015.

Nu är vi igång med att utse ”Bästa LSS-kommun”. Under våren drog vi upp planerna för det nya priset, som utlyst av Föräldrakraft, Dagens Omsorg och ABH Utbildning & Rådgivning.


Publicerad: 2015-08-15

Den sjätte årgången av Föräldrakrafts guide till Almedalen är här!

Hitta rätt i Almedalen med Föräldrakrafts Fickguide 2015

Årets politikervecka i Almedalen har dragit igång! Föräldrakraft är på plats för debatt och mingel. Idag, söndag, drar vi igång med utdelning av 2000 fickguider som tipsar om 149 arrangemang om funktionshinderfrågor.


Publicerad: 2015-06-28

Orolig för framtiden för unga med aktivitetsersättning. "Jag gillar inte utvecklingen och det var därför jag och några till startade Peritos", skriver Lars Lööw. Foto: Linnea Bengtsson.

Lars Lööw: Motarbeta inte de som kan och vill arbeta

Problemen inom daglig verksamhet löses inte genom att motarbeta att de som kan och vill arbeta får förutsättningar att göra det, skriver Lars Lööw i ett svar på Harald Strands debattartikel.
Han betonar att alla ska få utvecklas på bästa möjliga sätt utifrån sina förutsättningar, för vissa inom daglig verksamhet, för andra genom att arbeta och få lön.


Publicerad: 2015-06-08

110